Как да поддържаме бижута

Парад на суетата
Снимка: Thinkstock

Кой не би желал да подчертае своята визия с подобаващия блясък на бижутата, изработени от благороден метал и скъпоценни камъни. За съжаление обаче реалността отваря друга страница на живота, в чиято история повечето от нас носят по-евтин клас бижута, които обаче ни най-малко не са лишени от магнетичност.

Затова ви припомняме няколко изпитани препоръки, с които да запазите тяхната ефектност за по-дълго.

* Дръжте бижутата колкото се може по-далеч от досега с вода (и особено сапун и други почистващи препарати). Не ги носете по време на къпане, миене на ръцете и домакинските съдове и изобщо всякаква друга къщна работа, за да забавите по-бързото избледняване на тяхното покритие.

* Сложете бижутата най-накрая в етапа на приготовленията за вашата визия, за да избегнете неволното им напръскване с парфюм или лак за коса, чиито съставки могат да отнемат от блясъка на вашия любим аксесоар.

* Старайте се да не нанасяте лосион за тяло или крем върху кожата, където е поставено бижуто, защото химическите компоненти в редица козметични продукти също могат да доведат до нежелано потъмняване или избледняване на повърхността на бижуто.

* Съхранявайте бижутата си в добре затворени кутийки, защото постоянното съприкосновение с въздуха отново ще доведе до по-бърза промяна в цвета на покритието на бижуто. Също така сортирайте бижутата от сребрист метал в отделни кутийки от тези бижута със златисто покритие.

* Добро средство за почистване на бижута е неутралният бебешки шампоан, примесен с топла вода. Потъркайте повърхността с мека кърпа или гъба, напоена с шампоан и вода. Можете да използвате и малко паста за зъби, с която лесно ще възвърнете блясъка на бижутата ви. Чисто и просто я разнесете и потъркайте с помощта на четка за зъби върху замърсената или помътняла част от бижуто.

* Не носете бижута по време на физическа тренировка, тъй като потта също влияе върху промяната в цвета на металните бижута.

* Споделете изпитани от вас съвети за поддръжка на бижута.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти