Как да обелите чесън за секунди

Велина Томова

Чесънът е здраве, чесънът е афродизиак, чесънът е супер труден за белене, особено ако ви се паднат от онези скилидки, които сякаш са намазани с лепило.

Когато става дума за една-две скилидки, най-лесно е да ги притиснете с широката страна на ножа.

Когато обаче ви трябва повече чесън, а през зимата е нужно, има много лесен начин за белене.

Можете да го видите горе във видеото, но заради любовта към думите ще ви го обясним и писмено.

Слагате чесъна, както си е цял-целеничък, в буркан. Затваряте капачката и започвате да раздрусвате силно в продължение на около минута.

Развъртате капачката и ви остава само да отделите скилидките от люспите.

Да, знаем, че вероятно сте видели вече видеото, ако сте прочели другата ни статия за чесън от днес: Как се прави: консервиране и съхраняване на чесън, но идеята е толкова лесна и важна, че решихме да й посветим отделна статия. 

Накрая, така лесно обеления чесън, можете да използвате за това:  

Скилидка чесън на ден за здраве цяла зима

Лечение на акне с чесън

Разядка с чесън

Как се прави: Хайвер от орехи и чесън

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти