Лечение на акне с чесън

Лечение на акне с чесън
Снимка: Thinkstock

Чесънът още от дълбока древност се използва широко както в кулинарията, така и в нардоната медицина.

И когато се спомене неговото име, няма нужда да свивате устни и сбърчвате нос, защото миришел силно и не особено приятно.

Чесънът е истински природен антибиотик.

Той има антисептични, антивирусни и противогъбични свойства. Това е най-доброто средство за предпазване или лечение на всякакви настинки и грипозни състояния.

Вече веднъж ви писахме за това как чесънът може да ви спаси от косопад (можете да си припомните тук).

Днес ще ви предложим няколко варианта как да си направите домашно лечение на акне с маски с чесън.

Който страда от акне, знае колко е страшна и отчайваща борбата с него. Акнето може да засегне както тийнейджъри, така и хора отдавна преминали през пубертета.

Неведнъж сме ви писали, че това е кожен проблем, който трябва да се лекува като заболяване, а не като козметичен дефект. Чесънът определено много помага за лекуване на кожата от пъпки и черни точки.

Следващите методики за лечение на акне с чесън са споделени от Ehow.com и ако страдате от проблемна кожа, значи вече сте готови да опитате всичко и нищо не ви пречи да тествате и тези методи.

Първият включва просто сок от скилидки чесън. Как ще го изстискате е въпрос на ваша преценка – чрез ситно нарязване и притискане, чрез специален уред за смачкване на чесън и т.н., важното е да получите достатъчно течност да нанесете на лицето.

Не дръжте повече от пет минути, тъй като повече може да "изгори" кожата ви (както маските за коса с чесън се прилагат на мръсна коса). Измивате обилно и нанасяте подходящ подхранващ крем.

Друг вариант за маска е да разбиете един белтък и да добавите към него лъжица бяла глина или пък хума, чаена лъжичка мед, чаена лъжичка сок от морков и намачкан чесън (2-3 скилидки чесън, според големината им).

Всички продукти се разбиват и се нанасят върху лицето за десетина минути. После се изплаква обилно.

Друг вариант, по който чесънът може да помогне за лечението на проблеми с кожата, е като го хапвате. Няколко скилидки смесвате с кисело мляко и извара и изяждате сместа.

Така ще подпомогнете тялото си отвътре. И една хитринка – за да не мирише толкова дълго след консумация, срежете скилидката по дължина и премахнете сърцевината ѝ (зеленикавата част).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти