14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела

Комбинацията от мед и канела е мощен природен антибиотик с антимикробно и противовъзпалително действие. Природният еликсир може да реши много здравословни проблеми.

За да се възползвате максимално от лечебния ефект на комбинацията мед и канела, трябва много добре да знаете какви са ползите и ефектите от двата продукта поотделно, както и как и в какви грамажи да ги комбинирате.

Нужно е да подхождате внимателно към ароматната подправка, защото в умерени количества канелата е много полезна, но може да е вредна, ако прекалявате с нея. Когато я ползвате като подправка и аромат за вашите канелени сладкиши, е добрият вариант, но ако увеличите ударно дозата ѝ като лечебно средство, това може да предизвика нежелани странични реакции от канелата.

Винаги предпочитайте цейлонска канела, защото масовият ѝ и по-евтин вариант е Касия, която съдържа вещества, които във високи дози може да не са полезни за здравето.

Медът е от суперхраните, за които се говори само добро или нищо. Но не забравяйте, че е много калоричен и хранителен и трябва да се хапва в умерени дози. Ако цял ден ходите с лъжицата и бъркате в буркана с меда, може да излекувате един проблем, но да си причините друг здравословен такъв.

За да повдигнете имунитета, да понижите кръвната захар, да подобрите храносмилането и възбудите апетита, заложете на комбинацията от мед и канела.

Предлагаме ви и няколко изключително практични рецепти с мед и канела, които ще бъдат полезни за вашето здраве. Пригответе си канела на прах и буркан мед и поведете борбата срещу инфекциите.

Кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти