Как да медитираме по всяко време

Как да медитираме по всяко време
Снимка: netinfo

Не е нужно да прекарвате няколко часа в пълна тишина и спокойствие, за да кажете, че сте медитирали.

Скорошно проучване доказва, че хора, които отделят средно по 20 минути на ден за почивка и успокоение на съзнанието, подобряват паметта си и когнитивните си способности и изпитват по-малко стрес само след четири дена.

Споряд някои учени пък дори пет или 10 минути са достатъчни за кратка медитация.

Може би ще отговорите на това, че нямате никакво свободно време. Ето няколко предложения как да медитирате без да се налага да загърбвате ежедневните си задължения.

Докато си взимате душ или миете чинии
Постарайте се в това време никой да не ви безпокои. Ако миете съдове, може да си пуснете успокояваща музика, а ако сте в банята, нищо не ви пречи да пеете. Важното е да се съсредоточите върху дишането си, то трябва да е равномерно и дълбоко. Мислете си за позитивни неща или приятни спомени и в никакъв случай не затормозявайте съзнанието си с притеснения и мисли за настоящи проблеми.

Докато чакате
Замислете се колко често ви се налага да чакате - на спирката, в задръстване, на опашка, пред лекарски кабинет и тн. Подгответе си релаксираща музика за тези моменти и се постарайте да превърнете недоволството от чакането в радост от възможността за почивка. Докато чакате не може да правите нищо друго, освен да се съсредоточите върху успокояваща музика, приятни мисли и отново да упражните дълбокото и равномерно дишане.

Докато се храните
Много е говорено и изписано за това, че храненето трябва да е удоволствие, а не изпълняване на досадно задължение. Седнете спокойно на масата, затворете очи, поемете няколко дълбоки вдишвания, усетете аромата и топлите пари, носещи се от блюдото ви, и започнете да се храните с наслада. Със сигурност след подобно хранене ще се чувствате доста по-спокойни, отпочинали и в бодро настроение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти