Как да превърнем боядисването на косата в успешна мисия

Кой като мен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За щастие повечето жени са наясно кои цветове на косата им отиват и кои развалят цялата визуална картинка, но ако сте решили да импровизирате с нов нюанс, бъдете предпазливи, за да няма намръщени и недоволни физиономии пред огледалото.

Светъл или тъмен
Не си мислете, че ще може да постигнете топлите и светли тонове на някоя холивудска знаменитост върху косата си от раз, без намесата на добър фризьор. Изсветляването на косъма означава, че се унищожава меланинът (пигментът, придаващ цвета на косата).

Затова, ако искате от тъмна да направите много по-светла коса, имайте в предвид, че най-вероятно ще придобиете червеникав или оранжев нюанс, защото черната и тъмно кафявата коса съдържат много меланин, който трудно ще бъде премахнат от веднъж.

Дръж се нормално
Естествените тонове стават все по-предпочитани, така че придържането към тях няма да ви отклони от пътя към по-свежия външен вид. Въпреки че съвременните бои са разработени, за да щадят максимално косата, тяхното влияние малко или много може да увреди косъма.

По тази причина по-натуралните цветове няма да си личат толкова, ако в крайна сметка не ви допаднат за разлика от по-ярките багри, които бързо ще трябва да се скрият с повторно и изтощаващо косата боядисване. Освен това реалистичните цветове не си личат толкова при падане на боята, което определено е плюс.

Следвай инструкциите
Много често отваряме даден продукт и бързо, бързо изхвърляме упътването, без да се замисляме за полезната информация в него. Има толкова козметични компании на пазара, като всяка от тях извършва редица тестове, за да подобри качествата на своите артикули.

Съветваме ви да четете точно колко минути е необходимо да оставите боята върху косата си и не си мислете, че по-дългото стоене с нея ще направи нюансът по-наситен. Определено удължаването на този период би увредил косъма, а честно казано дълбоко се съмняваме умишлено да търсите този ефект.

Също така бъдете предпазливи и обстойно четете съставките, упоменати на кутията, а това действие пък е задължително за хората, алергични към такъв тип козметични стоки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти