Принц Хари не знае защо всички го наричат "Хари", след като не се казва така

В случай, че не знаете, истинското име на принц Хари всъщност изобщо не е Хари... Той се казва Хенри. И още по-конкретно - Хенри Чарлз Албърт Давид. Един безспирен наниз от първи имена и нито едно от тях не е Хари. Но защо всички му казват Хари? Самият той не знае.

Хари се пошегува с името си по време на разговор с победителите от наградите WellChild Awards, докато говореше с дете на име Хенри. 

"И моето истинско име е Хенри", каза Хари и допълни. "Но всички ме наричат Хари. Нямам никаква идея защо."

През целия си живот принцът е бил наричан с обръщението Хари, но членовете на кралското семейство всъщност използват истинското му име Хенри в официални ситуации. Например в съобщението за годежа на Хари с Меган Маркъл, от Двореца бяха написали следното:

"Негово кралско височество принц Хенри от Уелс и госпожица Меган Маркъл са сгодени и предстои да сключат брак."

Оказва се, че е нещо като кралски прецедент Хари да се нарича така, вместо да му казват Хенри. Оказва се, че Хари е много остаряла умалена форма на името Хенри, която е била доста известна в средновековна Англия. Тогава кралете с името Хенри много често са наричани Хари от близки и приятели.

И още един интересен факт за принц Хари - той няма фамилия. Но пък има достатъчно други имена, от които може да избира. По време на службата си в армията са го наричали капитан Хари Уелски. Позволено му е да използва и фамилията Маунтбатън-Уиндзор.

Принц Хари през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти