За какво Елизабет II е критикувала остро Кейт Мидълтън преди годежа ѝ с принц Уилям

Вероятно целият свят е наясно с този факт, но трябва да отбележим, че Кейт Мидълтън наистина разцъфтя в ролята си на старши член на кралското семейство през последното десетилетие. Херцогинята на Кеймбридж се изяви и пое нови отговорности, тъй като монархията навлиза в нова ера.

Но преди сватбата на Кейт и принц Уилям през 2011 г.кралица Елизабет II е била леко загрижена за начина на живот на бъдещата си снаха.

кейт
Снимка: Getty

Преди сватбата си Уилям и Кейт често пътуваха заедно, нещо, на което кралицата е започнала да гледа критично. „Ако тя не беше с Уилям в Балморал, тогава двойката караше ски или почиваше на о. Мустик“, пише кралският експерт Кейти Никъл в книгата си „Уилям и Хари“.

Любовната история на Кейт и Уилям в снимки

„Кейт беше там толкова често, че пресата я нарече „Кралица на Мустик“ – титла, която преди това е принадлежала на принцеса Маргарет.“ Никъл отбелязва, че по това време „Великобритания беше в рецесия и подобни несериозни демонстрации на богатство бяха неприятни за кралицата“.

„Докато останалата част от света спекулира, че на хоризонта предстои годеж за Уилям и Кейт, кралицата вярваше, че обявяването трябва да бъде отложено, докато Кейт се установи в кариерата си“, пише Никъл в книгата си. Писателката дори разговаря с източник, който споделя:

„Мнението на Нейно Величество е, че ако Кейт един ден бъде съпруга на Уилям, тогава тя се нуждае от подходяща работа. Преминаването от един петзвезден ваканционен курорт към друг не е необходимо условие за една млада жена, която вероятно е предопределена да бъде кралица.“

кейт
Снимка: Getty

Е, независимо дали Кейт е получила това директно съобщение или не, тя със сигурност е доказала през последното десетилетие, че е повече от подготвена за задачата да поеме сериозни задължения в кралското семейство.

Само през последните няколко месеца херцогинята на Кеймбридж предприе самостоятелно пътуване до Дания и оглави коледното тържество в Уестминстърското абатство. Кейт също се сближи още повече с Елизабет II през последните няколко години, което доказва, че всякакви притеснения, които кралицата първоначално е имала относно нейната снаха, са останали в миналото.

Общите моменти на кралица Елизабет и Кейт Мидълтън

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти