Щастлива и отговорна: Кейт Мидълтън в Дания за първата си самостоятелна обиколка в чужбина от години насам

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

Във вторник Кейт Мидълтън пристигна в Копенхаген, Дания, за първото си самостоятелно пътуване в чужбина от пет години насам.

Кралската особа е на двудневно посещение в страната, за да даде началото на целогодишните тържества по случай платинения юбилей на кралица Елизабет, както и да популяризира своята фондация "Ранна година".

Това е второто й посещение в Дания в качеството й на кралска особа, като първото беше през 2011 г., малко след сватбата ѝ. Това е и първото голямо задгранично пътуване на херцогинята на Кеймбридж след 2019 г., когато тя и съпругът ѝ принц Уилям посетиха Пакистан, и първата ѝ самостоятелна обиколка от 2017 г. насам, когато тя предприе пътуване до Люксембург. Наскоро Уилям също се завърна от собствена самостоятелна обиколка, след като по-рано този месец посети Дубай.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

При пристигането си тя беше посрещната от Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в Дания. Следващата спирка за херцогинята в Университета на Копенхаген, за да се запознае с водещи световни изследователи, ръководещи Проекта за психично здраве на бебетата в Копенхаген (CIMHP), който има за цел да насърчи психичното благополучие и взаимоотношенията между бебетата и техните родители. Там тя се срещна и с екипа, който стои зад Програмата за учене чрез игра - партньорство между фондация LEGO и шест датски университета за подобряване на творческия и експериментален подход на децата към ученето.

По време на престоя си кралската особа е приета в двореца Кристиан IX от кралица Маргрете II, която също празнува своя юбилей тази година. Маргрете празнува 50 години на трона, докато кралица Елизабет отбелязва своята 70-годишнина. Подобно на британския монарх, Маргрете също наскоро се възстанови от COVID-19, след като изпита леки симптоми.

Embed from Getty Images


Кейт ще предприеме и посещение при принцеса Мери, която наскоро отпразнува знаменателния си 50-и рожден ден, за да се запознае с работата на фондация "Мери", основана през 2007 г. от престолонаследничката с цел защита на уязвими жени и деца от домашно насилие.

Посещението е напомняне за дългогодишните отношения между двете кралски семейства.

През тези два дни Кейт ще прекара време в изучаване на това как Дания е "създала благоприятна култура за ранно детско развитие, по-конкретно как насърчава психическото благополучие на бебетата наред с физическото здраве и как използва силата на природата, взаимоотношенията и игровото учене през първите пет години от живота", съобщиха от двореца Кенсингтън.

Embed from Getty Images

За първи път Кейт изнася на международната сцена работата на Центъра на Кралската фондация за ранно детство, който има за цел да повиши осведомеността и да насърчи най-добрата работа за възрастовата група от 0 до 5 години и техните настойници.

В края на първия ден от обиколката си Кейт публикува в социалните мрежи видеоклип с впечатленията си от първата група излети.

"Едно от нещата, които наистина ме впечатлиха, защото го чувам отново и отново, е как науката тук се превръща в практика. Така че всички невероятни изследвания на невролози и психолози всъщност се превеждат на осезаем език, който родителите използват всеки ден", каза тя.

Още Кейт:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти