След безследно изчезнал партньор: как Оливия Нютън-Джон намери любовта на 59

Покойната Оливия Нютън-Джон извървява дълъг път преди да намери човека, когото нарича „своята голяма любов“. Тогава тя е на 59, а зад гърба си има един развод, последван от връзка с трагичен край.

С Мат Латанци, актьор и танцьор, звездата се запознава, докато снима филма „Ксанаду“. Двамата се женят през 1984 г. и две години по-късно се ражда дъщеря им – Клои Латанци. Тя остава и единственото дете на Нютън-Джон и подобно на родителите си се занимава с музика и актьорство.

Единственото дете на Оливия Нютън-Джон: Клоуи Латанци

Бракът на семейство Латанци продължава до 1995 г., а малко по-късно Оливия се запознава с оператора Патрик МакДърмът. Двамата подновяват връзката си на няколко пъти през следващите години, но отношенията им биват обречени, когато МакДърмът изчезва безследно през 2005 г. след поредната раздяла на двойката.

„Знам, че беше тъжен, но не изглеждаше отчаян“, казва приятел на 48-годишния оператор. По това време Патрик е на рибарско пътешествие по Калифорнийското крайбрежие. Обстойното разследване, проведено от официални власти, както и работата на наети от Оливия детективи не водят до резултат. Смята се, че Макдърмът се е удавил – въпреки някои опровергани слухове за местоположението му, той не е открит и до днес.

След този мъчителен период Оливия Нютън-Джон открива любовта на живота си в лицето на Джон Истърлинг - магнат и здравен гуру. Бракът на двойката продължава 14 години - до смъртта на звездата, която си отиде на 73-годишна възраст на 8 август 2022 г.

За своя любовен живот след края на предишната си връзка Нютън-Джон споделя: „Излизах малко по срещи, но не очаквах да се влюбя в него и тогава - бам!“

Любовта на Оливия Нютън-Джон и Джон Истърлинг

Макар двамата да се запознават чрез общи приятели през 90-те и през годините поддържат отношения, любовната история на двойката започва през 2007 г. Пътищата им се пресичат отново заради концерт в Маями, където Джон живее по онова време. Оливия изпраща покана до него и тогавашната му приятелка, но когато Истърлинг се появява, той не идва със своята половинка, а с кучето, което звездата му подарява преди време.

„Беше невероятно, защото кучето ме е запомнило и всъщност така се свързахме отново, чрез него“, спомня си Нютън-Джон в интервю за The Balancing Act.

„Светлините угаснаха и чух перуанска музика. Тя излезе и изпя „Pearls on a Chain“, спомня си Истърлинг. „Това е много лечебна песен – и тогава разбрах коя е тя.“ Той обаче не разпознава самата Нютън-Джон: „Помислих си, „тя е лечител и това е нейното средство за лечение“. Всичко, което можех да мисля, беше, че искам да я запозная с други лечители, които работят в Амазония“, споделя още Истърлинг.

А когато Оливия се съгласява да отиде с него на експедиция, Джон разбира, че тя е човекът за него. След като се срещат в продължение на година, на 30 юни 2008 г. двамата се венчаят на церемония на върха на планина в Перу, а по-късно празнуват с близките си на плаж във Флорида.

Изборът на място за сватба не е случаен - Джон е основател на Amazon Herb, компания за естествени здравословни продукти, вдъхновена от културата на Перу и съкровищата на инките. След като се заразява с хепатит през 1972 г., той решава да опита алтернативна медицина, за да излекува неприятните симптоми. Опитвайки естествени лекарства от джунглата на Амазония, осъзнава, че иска да сподели със света повече за лечебните свойства на растенията. „Връзката ни се роди от нашата взаимна лечебна любов“, казва Оливия.

Той представя алтернативната медицина и на съпругата си, която се бори с рак на гърдата. Самият Истърлинг отглежда растения за лечение на нейната диагноза. „Съпругът ми ми дава всички тези билки всяка сутрин и ми прави напитка от зелени водорасли“, признава тя пред People. „Той отглежда растенията и ги превръща в течност за мен. Взимам капки може би четири до пет пъти на ден.“

Оливия Нютън-Джон през годините

За чудото да открие своята половинка на 59 години, Оливия споделя пред People: „Голяма късметлийка съм...имам прекрасен, красив съпруг, който е толкова любящ и невероятен“, и допълва още: „Винаги казвам на приятелите си, че човек никога не е твърде стар, за да открие любовта. Намерих любовта на живота си на 59 години, по пътя към 60! Благодарна съм.“

Щастливите последни години на Оливия Нютън-Джон

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти