Обречена любов: Ракът на гърдата отнема не една, а две любими жени от живота на Джон Траволта

кели престън джон траволта
Снимка: Getty/Gulliver

За втори път в живота си на Джон Траволта му се налага да се сбогува със своя любима жена заради коварния рак на гърдата.

Първата голяма любов на актьора, Даяна Хайланд, умира в ръцете му, губейки битката с рака на гърдата. Години по-късно, на 12-ти юли 2020г. Траволта губи и съпругата си Кели Престън заради същото заболяване.

Това е третата огромна загуба в живота на актьора, който през 2009г. трябваше да преживее и трагичната смърт на първородния си син Джет, който загина след получен пристъп по време на семейната им почивка на Бахамите.

Тогава до актьора неотлъчно бе съпругата му, с която прекараха 29 години заедно. Борейки се за нова надежда и лъч светлина по това време, 47-годишната Кели обяви, че е бременна с третото им дете.

кели престън джон траволта
Снимка: Getty/Gulliver

Но преди всичко това да се случи, през вече далечната 1976г., 22-годишният Джон Траволта е изгряваща холивудска звезда. По това време той участва във филма "The Boy in the Plastic Bubble." Именно на снимачната площадка се запознава с актрисата Даяна Хайланд, която по това време е на 40 години и във филма играе ролята на негова майка.

Двамата веднага усещат привличане помежду си и стават добри приятели. Самият Траволта споделя:

Бяхме две големи лудетини през цялото време на снимките. Нещата станаха романтични след около месец.

Траволта и Хайланд се влюбват силно, но връзката им не е особено одобрявана заради 18-годишната разлика във възрастта им. 

Никога не се бях влюбвал така през живота си. Мислех си, че преди съм бил влюбен, но осъзнах, че съм грешал, споделя Траволта.

Но любовта им трае твърде кратко... Само година след началото на връзката им, Даяна е диагностицирана с рак на гърдата и се подлага на мастектомия. За съжаление това не дава резултат. През март 1977г. Даяна умира. 6-годишният ѝ син Закари разкрива, че майка му е починала в ръцете на Траволта.

По това време Джон Траволта получава и някои от най-големите си роли, включително и тази в "Брилянтин". Режисьорът на лентата споделя, че актьорът е преминал през изключително тежък период и е имал проблеми с научаването на репликите и със самата си игра.

Минават три години преди актьорът да започне отново да ходи по срещи. 

Тогава среща и голямата си любов Кели Престън. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма от 1987г. The Experts. По това време Кели е омъжена за актьора Кевин Кейдж.

кели престън джон траволта
Снимка: Getty/Gulliver

Траволта признава, че за него това е било любов от пръв поглед. Докато Кели споделя в свое интервю години по-късно, че не се е влюбила в Траволта на секундата.

"Не бях щастливо омъжена, така да се каже. Определено тогава бях с неподходящия човек.", споделя актрисата за брака си с Кейдж.

Тя се развежда още същата година, но все така не е убедена, че иска сериозна връзка с хлътналия по нея Джон Траволта. Започва да се среща с Джордж Клуни, след това с Чарли Шийн. Тези връзки не продължават много дълго и най-накрая Кели приема да излезе на среща с Джон.

Двамата се женят през 1991г, а година по-късно се ражда първото им дете - синът им Джет. Почти веднага е диагностициран с болестта на Кавазки, рядко заболяване, което причинява сърдечни проблеми. Именно заради него, Джет умира едва 16-годишен.

"Никой не бива да губи детето си. Това е непрежалимо. Но съм тук, за да ви кажа, че можете да преминете и през това. Ще живеете отново. Трябва да искате да живеете отново.", споделя Траволата след загубата на сина си.

Двойката има още 2 деца - Елла, която се ражда през 2000г. и Бенджамин, роден през 2010г.

кели престън джон траволта
Снимка: Getty/Gulliver

За жалост преди 2 години Кели Престън е диагностицирана със същата болест, която преди години отново е ограбила мечтите и надеждите на Траволта. Един враг, който той познава добре. 

Траволта отправи красиво и сърцераздирателно послание, след като обяви, че е загубил съпругата си:

"С натежало сърце ви съобщавам, че прекрасната ми съпруга Кели загуби 2-годишната си битка с рака на гърдата. Тя води смела битка, получи много обич и подкрепа от всички нас. Обичта и животът на Кели ще се помнят винаги."

Сега актьорът трябва да бъде по-силен отвсякога и да намери утеха в красивото завещание, което му е оставила Кели - двете им прекрасни деца!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти