“Не можех да се измъкна”: Скарлет Йохансон за опасностите на това да си сексуализирана тийнейджърка в Холивуд

Да бъдеш обекта на нечии желания на пръв поглед е приятно, но не и когато все още нямаш 18, а целият свят те вижда като сексуална богиня. Холивуд иска от обещаващите млади актриси да пораснат бързо и именно това започва да се случва със Скарлет Йохансон в зората на нейното пълнолетие. 

Скарлет, днес на 38, си припомня най-важните етапи от кариерата си в епизод от подкаста “Маса за двама с Брус Боци”. Тя сподели, че ѝ възлагали умишлено роли, в които я сексуализирали като образ, докато е била в късните си тийнейджърски години, и си припомни нуждата си по това време да се освободи от това.

„Направих „Изгубени в превода“ и „Момичето с перлената обица“ и в този момент бях на 18-19 - навлизах в собствената си женственост и изучавах собствената си привлекателност и сексуалност“, каза тя в подкаста относно  двата нашумели филма, в които участва през 2003 г.

Актрисата казва още, че смята, че индустрията сякаш “я подготвяла” да бъде следващата секс икона на Холивуд, без дори тя да търси този образ. 

Играех другата жена и обекта на желание и изведнъж се озовах притисната в ъгъла на това място. Не можех да се измъкна от него.“ - спомня си тя. 

След „Изгубени в превода“ и „Момичето с перлената обица“ Йохансон продължи да получава ролята на сексапилна изкусителка във филми на Уди Алън като „Мач пойнт“ от 2005 г. и „Вики, Кристина, Барселона“ от 2008 г.

Би било лесно да седнете срещу някого в тази ситуация и да му кажете „Това работи“, но за такъв вид секс икона знаете, че гори ярко и бързо и след това е свършена, нямате възможност отвъд това,” обяснява Йохансон. 

Въпреки крехката си възраст, актрисата проявила прозорливост и разбрала, че трябва да търси друг тип проекти, за да изчисти името си от теглото на сексуално заредения си екранен образ. Признава, че този неин стремеж е наклонил везните в полза на това да се присъедини към кинематографичната вселена на Marvel във филма "Железният човек 2" от 2010 г. в ролята на Наташа Романоф/Черната вдовица.

Скарлет Йохансон
Снимка: Getty/Gulliver

Стратегията се изплатила, тъй като Черната вдовица се превърна в една от най-успешните роли на Йохансон и в един от стълбовете на кинематографичната вселена на Marvel.

Оттогава тя се превърна в една от най-високо платените актриси в Холивуд, участва в драматични произведения като „Брачна история“ и „Джоджо Заека“, и озвучи герой от анимационния филм “Ела, изпей!”.

5 факта за Скарлет Йохансон (които вероятно не знаете)

 

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти