Едно 20-годишно приятелство, започнало в леглото: Салма Хайек и Пенелопе Крус

Пенелопе Крус и Салма Хайек покоряват нови върхове в Холивуд, докато са съответно в четвъртото и петото си десетилетие. Животът им едва ли щеше да бъде същият, ако двете не бяха изградили приятелство, което продължава повече от 20 години.

Двете актриси се запознават по телефона, когато на Пенелопе ѝ предстои да снима в САЩ за първи път. След като на Салма вече ѝ отнело известно време, за да пробие, мексиканката много добре разбира трудностите за една чужденка да постигне успех, затова предлага да приюти колежката си от Испания у дома.

Салма Хайек и Пенелопе Крус: над 20 години здраво женско приятелство

Пристигайки за първи път в Лос Анджелис през 90-те, Пенелопе планира да остане само за два месеца, докато снима филм, но не очаква предложението на Салма. „Тя ме посрещна на летището и каза: „Няма да ходиш на хотел, идваш у нас, защото в началото е трудно и ще се чувстваш много самотна“, разказва Крус в интервю за Елън Дедженърис и допълва:

„Накрая спах в нейната стая, понеже ме беше страх. На всичкото отгоре, посред нощ ми каза, че съм хванала ръката ѝ, защото съм била изплашена.“

„Беше невероятно, че някой, когото познава само по телефона, се увери, че ме взима от летището и не ме пуска до хотела“, признава още испанката. „Тя ми каза: „Искаш или не, не ме познаваш, но идваш в къщата ми. Няма да те оставя сама.“ Обичам я толкова много, от първия ден е такава към мен.“

Чаровните моменти на Пенелопе Крус

Познанството между Хайек и Крус прераства в едното от най-силните приятелства в индустрията. Двете успяват да се срещнат и пред камера, изпълнявайки главните роли в комедийния уестърн „Бандитки“ от 2006 г.

„Тя е една от най-добрите ми приятелки. Наричаме си се huevos (от испански – яйца). Това започна, когато работeхме заедно и все още нямахме деца, така че спяхме много повече в сравнение със сега. Беше начин да се наричаме мързеливи“, споделя Пенелопе пред HuffPost през 2013 г. „Толкова пъти сме спали в едно и също легло и сякаш тя винаги се опитваше да ме събуди и да ме нарече huevos.“

Близостта на актрисите и испанският език, който е майчин и за двете, кара хората да си задават въпроса дали между тях няма семейна връзка. „Не сме една кръв, но тя ми е като сестра“, казва Салма в интервю за Wired, в което гостите изясняват отговорите на най-честите търсения за тях в Google.

Без да гледа на Пенелопе като на конкуренция още от самото начало, Салма безкористно ѝ подава ръка, а това се отплаща. „Вместо съперничка, намерих партньор“, категорична е мексиканката.

Салма Хайек отпразнува своята звезда на Алеята на славата

Но като всички отношения, и тези помежду им не са лишени от търкания. Когато по време на движението #MeToo през 2017 г. Хайек признава за конфликт с Харви Уайнстийн, Крус се оплаква, че колежката ѝ никога не е споменавала за това пред нея.

Тогава Салма изяснява ситуацията със следните думи: „Някои хора като Пенелопе ми бяха много ядосани, но аз я защитавах. Наблюдавах как общуваха и той никога не се е насочвал към нея. Тя нямаше същите проблеми като мен и ако ѝ бях казала, това щеше да повлияе на нейните решения, които щяха да бъдат добри за кариерата ѝ.“

Изглежда, че двете са оставили разногласията в миналото, защото днес и Салма не пропуска възможност да сподели за приятелството им. „Двете вървяхме ръка за ръка, пропрявайки си път“, казва тя, и изглежда, че все още го правят!

Салма Хайек и Пенелопе Крус: над 20 години здраво женско приятелство

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти