Предразсъдъци, сексизъм и дискриминация в Холивуд

Ан Хатауей
Снимка: Getty/Images

В началото на годината Мерил Стрийп и Джесика Частейн се обявиха срещу сексизма и дискриминацията на по-възрастните актриси в Холивуд.

Сега още една от големите кино звезди в САЩ - Ан Хатауей, се оплака от отношението към жените във филмовата индустрия.

На 32 години тя споделя, че вече има проблеми с получаването на роли заради по-млади актриси.

В интервю за "Гламър" Хатауей обяснява, че няма право да се оплаква от ситуацията, тъй като преди няколко години тя самата е била облагодетелствана от нея. 

"Когато бях на 20, имаше роли, писани на жени на 50 години, но въпреки това аз ги получавах. Сега съм на 32 и се чудя защо 24-годишно момиче е получило роля, която аз искам", казва актрисата. 

Тя добавя, че не смята за редно да се гневи, след като преди време е имала полза от начина, по който стоят нещата в Холивуд.

А може би просто се опитва да бъде дипломатична, коментира сайтът за кино и тв новини A.V. Club.

Ан Хатауей не е първата, нито последната звезда, която се оплаква от това отношение. В списъка са актриси от ранга на Джули Уотърс, Изабела Роселини, Хелън Мирън, Лили Томлин, Зоуи Салдана и Маги Джиленхол.

"На 28 години индустрията те смята за остаряла и имаш право само на роли на "мамчета", каза Зоуи Салдана през 2014 г., а наскоро Маги Джиленхол, която е на 37 години, сподели, че според стандартите на холивудско студио е твърде стара, за да играе любовница на 55-годишен мъж.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти