Почина легендарният български актьор Иван Иванов

Почина големият български актьор Иван Иванов, когото помним от емблематични български филми като "Всичко е любов", "Лавина", "Комбина" и "Мярка за неотклонение", съобщи БНТ.

Иван Иванов е роден на 16 декември 1951 г. в Асеновград. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1979 г. 

За едно цяло поколение той беше символ на една цяла епоха.

Иван Иванов играе и на сцените на Народен театър за младежта (1979 – 1981) и Военния театър (1981 – 1983), както и във филмово студио СИФ (1983).

Всичко е любов“ е филмът, който превръща Иван Иванов в секс символ на българското кино.

Няма друг актьор в българското кино, който да е станал толкова известен, харесван и обичан след първата си главна роля във филма "Всичко е любов", написаха в памет на актьора от Съюза на артистите в България.

"С образа на Радо успях да кажа много неща тогава. Самият аз притежавам повечето от чертите на героя. И той има характер, който нищо в живота не може да пречупи”, споделя Иван Иванов.

Иван Иванов изигра още Асен в "Лавина“ (1982), Вас/Христо в "Комбина“ (1982) и Траян в "Мярка за неотклонение“ (1983).

Освен от кино екрана, Иванов е познат и с ролите си на театралната сцена, а гласът му може да бъде чут в редица филми, които е озвучавал. През 90-те години се увлича и по писането, като издава книгите с разкази и стихове „Този живот, онзи живот”, „Отговори” и „7 часа разлика”.

През 2001 г., когато актьорът отбеляза своя 50-годишен юбилей, „Бояна филм” му връчва наградата за цялостно творчество. Той е носител на още много награди и отличия и винаги ще остане в сърцата на българската публика. Поклон пред светлата му памет! 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти