Заради съдебно дело Ед Шийрън пропусна погребението на баба си, вдъхновила една от песните му

Ед Шийрън трябваше да пропусне погребението на баба си миналата седмица, за да присъства на съдебен процес в Манхатън.

Процесът е част от съдебно дело, повдигнато заради твърдения, че е музикантът е използвал части от емблематичната песен на Марвин Гей “Let's Get It On” за песента си „Thinking Out Loud“.

32-годишният музикант присъства на премиерата на документалния сериал “Ed Sheeran: The Sum of It All” във вторник вечер в Ню Йорк и сподели, че настоящата година е предизвикателна за него по ред причини.

Ед Шийрън
Снимка: Getty

„През последната седмица излиза документалният филм, албумът ми “Subtract” излиза в петък, започвам турнето си в събота, погребението на баба ми беше в сряда и все още участвам в съдебно дело“, каза Шийрън пред журналиста Гейл Кинг. „Това е още един период, когато животът просто се случва. Това не означава, че 2023 е отписване. Най-лошите дни от живота ви винаги приключват в полунощ.“

Бабата на Шийрън, Ан Нанси Шийрън (с моминско име Мълиган), беше погребана в сряда миналата седмица в Ирландия. Тя е починала на 98-годишна възраст в дом за възрастни хора в Енискорти.

Отдавайки почит на своята майка, бащата на Шийрън, Джон, споменава сина си пред препълнена църква по време на поклонението.

„Много съм тъжен, че нашият син Едуард не може да бъде тук днес“, казва Джон в храма, цитиран от Daily Mail. „Той е много разстроен, че не може да присъства. Налага се да бъде на хиляди километри в съд в Америка, защитавайки почтеността си.“ Според изданието Джон Шийрън е „утешен от факта“, че Ед е „успял да прекара време сам с баба си само преди месец“.

Ед Шийрън на съд в Ню Йорк

Покойната Ан е вдъхновението зад песента “Nancy Mulligan” на Шийрън от неговия албум “Divide” от 2017 г., разказва HELLO. Парчето разказва за това как Нанси, католичка от Република Ирландия, се запознава с вече покойния дядо на Ед - Уилям Шийран, протестант от Белфаст. Двамата се влюбват по време на Втората световна война.

Коментирайки историята зад песента, музикантът по-рано споделя за своите баба и дядо: „Те се сгодяват, но никой не се появява на сватбата им. Той открадва всички златни зъби от оралната хирургия и ги претопява за сватбен пръстен. Носят дрехи, взети назаем, за да да се оженят, и просто имат история в стил Ромео и Жулиета, което е най-романтичното нещо. Така че реших да напиша песен за това.“

Нанси и Уилям имат осем деца и 23 внуци.

През 2017 г. Нанси беше заснета да слуша песента на внука си, посветена на нея. Тогава тя коментира пред RTE News за Ед: „Никога няма да мисля за него като за известен, честно казано. Той е точно същият, какъвто е винаги, когато ме посещава. И е рядко, защото той винаги работи, и когато си помислите, че е работил от 14-годишна възраст, трябва да го съжалите - той е толкова уморен, но обича това.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти