Нов обрат в бракоразводното дело на Кевин Костнър

Когато звездите се развеждат, нещата може да станат изключително сложни. Освен да се разделят имоти и грижата за децата, често се налага да се изясни финансовото състояние на бившето семейство, както и издръжката, която се полага на единия родител.

От няколко месеца разводът на Кевин Костнър предизвиква интерес именно заради разминаването в това, което той е готов да изплаща, и изискванията на майката на децата му Кристин Баумгартнер.

След двудневно изслушване в съда в Санта Барбара, в петък Кевин Костнър постигна огромна победа в спора. Съдията се произнесе в негова полза и се съгласи, че актьорът трябва да плаща на бившата си съпруга само 63 209 долара на месец издръжка за дете.

кевин костнър
Снимка: Getty

Сумата е драстично по-малка от това, което Кристин изискваше от бившия си.

След като съдът разпореди издръжката на децата да бъде намалена, Кристин Баумгартнер изглеждаше смаяна, но не изрази никакви емоции и отказа официален коментар, докладват от ET. Самият Кевин Костнър обаче изглеждаше доволен от съдебната заповед.

Припомняме, че съдът временно нареди на 68-годишния Костнър да плаща на Баумгартнер 129 000 долара на месец. Първоначално актьорът държеше на сумата от 51 900 долара месечно, докато бившата му съпруга изискваше 248 000 долара на месец.

кевин костнър
Снимка: Getty

Миналата седмица Баумгартнер се обърна към съда, искайки сумата от $129 000 на месец да бъде увеличена на $161 000.

49-годишната Кристин твърди, че за децата им е важно да имат „начин на живот, сравним с този, на който са се радвали“, когато тя и Костнър все още са били двойка. Двойката има три деца - синовете Кайдън, 16, и Хейс, 14, и дъщеря Грейс, 13.

Баумгартнер подаде молба за развод през май след 18 години брак.

кевин костнър
Снимка: Getty

Преди това Костнър заяви, че има готовност да изплаща издръжка, достатъчна, за да посрещне разумните нужди на децата. Той заподозря бившата си съпруга, че не е напълно искрена относно финансовите измерения на тези нужди. 

Костнър настоя, че двамата „просто се различават по отношение на това какво означава „разумни нужди“ в контекста на издръжката на децата им.“

В крайна сметка актьорът от сериала „Йелоустоун“ предложи сумата от 63 209 долара на месец, добавяйки, че тя напълно отговаря на месечните разходи на децата. А съдията по делото изглежда е приел това.

кевин костнър
Снимка: Getty

По време на делото Костнър сподели страха си от финансови затруднения, особено имайки предвид, че работи само по проекти, които го интересуват и/или е финансирал сам.

„Винаги ще се грижа за семейството си, но тази цифра [искането за издръжка на Баумгартнер] е силно завишена“, каза Костнър в съда.

Костнър сподели още, че не взема голяма заплата от собствените си продуцентски компании, посочвайки като годишен доход от тях сумата от 240 хиляди долара. Той свидетелства, че в момента се е отдал на най-новия си проект, уестърн филма „Хоризонт: Американска сага“, като го финансира, режисира и участва в него. Той добави, че заради бракоразводното дело се е наложило да отложи излизането на поредицата в четири части.



По време на двудневното изслушване Баумгартнер настоя да се вземе предвид заплатата на Костнър в сериала „Йелоустоун“, но той възрази, че заплащането в размер на 1 милион долара на епизод е по-скоро изключение в кариерата му.

Въпросът дали Костнър трябва да плати адвокатските хонорари на Баумгартнер ще бъде разгледан от съда на по-късна дата.

Колко струваха най-скъпите звездни разводи?

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти