„Aмбицията е ужасно нещо за една жена“: Меган Маркъл за най-бруталната критика към нея

Независимо коя е най-любимата ви кралска особа, е очевидно, че жените получават много по-остри критики и всяка тяхна дума или жест са строго наблюдавани от медиите.

Без значение дали става дума за принцеса Даяна, или през 2022 г. - за Кейт Мидълтън или Меган Маркъл. Меган повдига завесата зад нивото на критика, което получи, след като стана ясно, че се излиза с принц Хари.

►Меган Маркъл проговори за травмиращия инцидент с Арчи, който дава силна представа защо е напуснала кралското семейство

Обикновени думи като „амбициозна“ започнаха да придобиват „негативна конотация“, сподели тя в премиерния епизод на подкаста си Spotify, Archetypes, с гост Серена Уилямс.

„Явно амбицията е ужасно, ужасно нещо за една жена. Така смятат някои хора“, уточнява Меган.

„Откакто усетих негативността зад тази дума, беше [много] трудно да се отърва от нея.“

Елегантното „сбогом“ на Меган Маркъл

Доста лесно е да се чете между редовете и да се види, че тя говори за британската преса, която от самото начало брутално отразяваше нейната поява. Защо да не искаш „амбициозен“ член на кралското семейство, особено когато други са били критикувани, че са мързеливи и не правят достатъчно публични изяви?

Меган Маркъл принц Хари
Снимка: Getty

Това, което я тревожи най-много, особено като майка на малка дъщеря Лилибет, на 1 година, е, че „не може да си затвори очите пред факта, че милиони момичета и жени, които редовно се „смаляват“ “.

Това е нещо, което не се случва само зад стените на двореца, а във всяка индустрия по света. Обществото внушава на успяващите жени, че да бъдат целеустремени, мотивирани и ентусиазирани се тълкува като натрапчивост и жажда за власт.

Как да очароваш всички: 10 трика от Меган Маркъл

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти