Нова важна роля: Меган Маркъл се кандидатира за сенатор?

меган маркъл
Снимка: Getty

Водещата Опра Уинфри и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл са сред фаворитие за място в американския Сенат. Демократите търсят някой, който да замени починалата наскоро сенаторка Даян Файнстийн, пише telegraph.bg.

Името на Уинфри е сред спряганите за ролята, според Newsmax и The Desert Sun, но успешната телевизионна водеща, превърнала се в милиардер, издател на книги и предприемач, посочи през май, че „не обмисля мястото, ако то се освободи ”, според Los Angeles Times.

Меган Маркъл
Снимка: Getty

В петък беше обявено, че Файнстийн е починала на 90-годишна възраст. Оттогава всички погледи са насочени към губернатора на Демократическата партия в Калифорния Гавин Нюсъм, който ще назначи някой, който да служи за оставащите 13 месеца от мандата. Губернаторът заяви, че ще назначи чернокожа жена в Сената в случай на оттегляне или кончина на Файнстийн.

Междувременно източници казаха на The Daily Mail, че Меган Маркъл също е сред потенциалните кандидати. Тя и принц Хари живеят в Монтесито, Калифорния.

„Меган определено е перспективна, а в лудостта, която е политиката на САЩ в наши дни, това не е невъзможно. Случвали са се и по-луди неща“, каза основен дарител от Демократическата партия пред Daily Mail.

принц Хари Меган Маркъл
Снимка: Getty

Името на Маркъл е било обмисляно за Сената на САЩ още преди изборите през 2020 г., когато президентът Джо Байдън избра сенатора Камала Харис за вицепрезидент.

"Меган се интересува от политика повече от всичко друго. Тя вярва, че там е силата й, но досега трябваше да се съсредоточи върху други неща", твърди източник.

В началото на седмицата Меган и Хари бяха в Ню Йорк по повод първото официално събитие на фондацията им Archewell, свързана с психичното здраве. Събитието се проведе в Деня на психичното здраве, а Хари и Меган засегнаха темата за вредата от социалните мрежи върху психичното здраве на подрастващите.

меган маркъл
Снимка: Getty

Меган сподели, че се страхува за децата си и за момента, в който ще започнат да използват социалните мрежи. Тя обясни, че онлайн пространството може да крие много капани за младите хора.

Вижте снимки от събитието тук:

Меган и Хари и събитието на фондацията им в Ню Йорк

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти