Белият дом отхвърлил странна молба на Хари и Меган, за да не ядоса Двореца

меган хари
Снимка: Getty

Принц Хари и Меган Маркъл са пожелали да се върнат в Калифорния с правителствения самолет Air Force One, който се ползва от американския президент Джо Байдън. Странната молба е била отправена след погребението на кралицата миналата година, твърдят източници.

От Белия дом обаче им отказали, защото това можело да предизвика нежелано „вълнение“, разкриват още източниците на DailyMail.

Припомняме, че Хари и Меган бяха на посещение в Обединеното кралство по повод свои благотворителни ангажименти, когато кралицата почина на 8 септември 2022 г. Затова двамата останаха в страната за погребението ѝ на 19 септември.

меган хари
Снимка: Getty

В навечерието на възпоменателната служба Хари и Меган не бяха поканени на приема преди погребението в Бъкингамския дворец, където крал Чарлз и кралица Камила приветстваха чуждестранни кралски особи и световни лидери, включително Джо и Джил Байдън.

Тъй като Дворецът описва приема като събитие „за работещи членове на кралското семейство“, Хари и Меган Маркъл са били оставени извън списъка с гости. Твърди се обаче, че двамата са останали „объркани“ от това решение.

Молбата на Хари и Меган да се приберат в САЩ с американския правителствен самолет веднага е била отхвърлена от Белия дом. Източници, запознати с решението, твърдят, че почти не е имало дискусия по въпроса, а само общо съгласие, че искането е несъстоятелно.

Щеше да предизвика излишна суматоха и объркване. Това би обтегнало отношенията с Двореца и новия крал“, твърди друг източник пред DailyMail.com.

джо байдън
Снимка: Getty

Семейство Байдън може да покани когото пожелае да се вози на Air Force One. И все пак ползването на самолета от Меган и Хари е щяло да повдигне въпроси кой би платил за пътуването на херцога и херцогинята.

Правителството на САЩ плаща за официални пътувания, като това на президента до Лондон, но Хари и Меган не са служители на американското правителство. Президентът Байдън плаща за това децата и внуците си да се возят в самолета, Демократическата партия поема разходите за всякакви пътувания до предизборни събития, а новинарските организации плащат за журналисти, които го използват, за да отразяват дейностите на президента.

меган хари
Снимка: Getty

И Белият дом, и Бъкингамският дворец отказаха коментар по тази информация. Говорителят на Хари и Меган също не отговори на искането за коментар.

Това не е първият опит на кралската двойка да се сближи с американския президент. Няколко месеца по-рано първата дама Джил Байдън беше поканена на спортното събитие в подкрепа на военни ветерани на принц Хари Invictus Games.

Съпругата на американския президент обаче отказа да присъства заради опасения, че британското кралско семейство може да се обиди от това. Съпрузите Байдън присъстваха на игрите, когато се проведоха в Канада през 2017 г., а Джил Байдън беше гост на игрите и през 2016 г. във Флорида. Вместо нея министърът на транспорта Пийт Бутиджиг и съпругът му Частен водеха американската делегация на последните Invictus Games.

меган хари
Снимка: Getty

Говори се, че и двете неуспешни инициативи са били част от кампания на херцозите на Съсекс за спечелване на политическо влияние в САЩ, след като се установиха в Калифорния, поясняват още от DailyMail.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти