Мартин Димитров от "Клетката": "Винаги са ме привличали крайностите в персонажите"

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA

Мартин Димитров е едно от любимите лица от малкия екран през последните години. Звездата му в телевизията изгря с незабравимия образ на мафиота Радо Андреев в сериала "Братя", който бързо се превърна в един от онези герои, които обичаме да мразим. В момента Мартин участва и в един от най-новите сериали на NOVA – криминалната драма "Клетката".

Героя си Тодор описва като човек, загубил смисъла. Но от него можем да очакваме много изненади, както се убедихме и в поредния напрегнат епизод на сериала в петък. Какво е заинтригувало Мартин в този образ и проекта "Клетката", какво мисли за Радо Андреев днес и в кои театрални постановки можем да го гледаме през декември – разберете от специалното интервю, което актьорът даде за Edna.bg.

С какво те заинтригува криминалната драма “Клетката", за да решиш да участваш?

Хареса ми историята. В сюжетната линия на моя персонаж Тодор основната тема е семейството. Много ми допадна идеята да вляза под кожата на човек, на когото му липсва смисъла. Човек, който “боледува” от липса на любов и точно тези две неща го “изритват” от правия път. В професията ми винаги са ме привличали крайностите в персонажите. Случаят тук е същият.

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA

Героят ти в сериала, Тодор, се намира в много сложна житейска ситуация. Ако беше негов приятел, какъв съвет би му дал?

Бих го посъветвал да не се вглежда в сложността на ситуацията, а да действа интуитивно, да предприеме някакво действие, за да излезе от блатото. И да се сбогува с “чашката”, разбира се. И той го прави. Тодор е много интересен персонаж, който търпи развитие през целия сезон. В началото на историята е изгубил себе си и не е щастлив. Драматичните събития в семейството още повече го смазват, чувства се безсилен. А те никак не са малко - катастрофата, за която е обвинена дъщеря му, после влизането на жена му в затвора... Огорчен е от всички разкрития за схемата, в която е участвала Ина и за цялото ѝ предателство. Ударът за него е голям и затова изпада в пълно отчаяние, като в някакъв вакуум. Но след поредния житейски шамар, когато отвличат дъщеря му, той се опомня. Тогава успява да се изправи, взима се в ръце и действа. Така се връща и към себе си, може би, дори по-силен и решителен. Трудностите го каляват.

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA

Какви грешки според теб допускат като родители и съпрузи Ина и Тодор?

Струва ми се, че отношението им към тяхната връзка е немарливо. Позволили са това съмнение в другия, дали е точният човек, да придобие размери по-големи от тях самите. Тъжното е, че това не остава скрито и от дъщеря им, а рефлектира върху нея, както много често се случва и в живота. Може би, ако бяха обръщали повече внимание на другия, нещата нямаше да стоят по този начин.

С кого от колегите ти на снимачната площадка на “Клетката” се смяхте най-много по време на снимките?

Не мога да кажа, че е имало някой конкретен човек от екипа. Но, както във всеки процес, винаги сме намирали място и за забавните неща.

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA

Твоят герой в “Братя” Радо Андреев, беше престъпник и доста опасен човек. Все пак има ли някоя позитивна черта, която с времето започна да виждаш у него?

Нещото, което най-много ми допадаше в неговия характер, беше именно неговата преданост и жертвоготовност към приятел.

Кой от двата образа - Радо или Тодор, беше по-голямо предизвикателство за теб като актьор?

И двата персонажа крият огромни дълбочини, но при Тодор предстои да се разкрие повече. На Радо Андреев така и не му показахме сърцевината или поне не в детайли. Смятам, че ролята на Тото ми беше доста по-трудна.

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA
 

Какво те питат най-често хората, като те разпознаят и те заговорят на улицата?

Дали ще има още сезони на “Братя”. 

Кой е героят, който си изиграл - на екрана или в театъра, когото чувстваш най-близък до теб самия?

Миналият театрален сезон, с режисьора Крис Шарков, изкарахме премиера на “Непоносимо дълги прегръдки” от Иван Вирипаев в РЦСИ “Топлоцентрала“. Основното в пиесата е Вселената. Аз играя един от четиримата персонажи, който Тя връхлита. Не мога да кажа , че всичко се припокрива с мен, но има неща, за които сме на едно мнение. Който желае, да заповяда да гледа представлението на 27-и декември, в Топлоцентрала.

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA

Къде още можем да те гледаме в театъра през настоящия сезон?

Освен в “Непоносимо дълги прегръдки”, имам още няколко представления, на които с удоволствие бих ви поканил. “Перфектни непознати”, с режисьор Стайко Мурджев, на сцената на "Сълза и Смях", е на 5-и и 13-и декември.

А “Частици жена”, с режисьор Крис Шарков, може да гледате на 14-и декември, в Народен Театър “Иван Вазов”.

Как те промени бащинството?

Трудно ми е да кажа. Още повече, че съм баща сравнително отскоро. Със сигурност ме учи да бъда по-отговорен. Може би, след десетина години ще мога да отговоря по-точно на този въпрос, кой знае…

Мартин Димитров Клетката
Снимка: NOVA

За какво все не ти остава време, а много ти се иска да правиш по-често?

Имам много роднини извън София, с които преди прекарвах голяма част от времето си. Сега не е така, а бих искал да бъде.

Edna Tik Tok
Снимка: iStock

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти