Помните ли Стойка от "Биг Брадър"? Ето в кой популярен сериал може да я видите днес

В далечната 2004 година в ефира на NOVA се появи едно от най-култовите риалити предавания в света – Big Brother. А участниците от шоуто оставиха незаличима следа в телевизионната история и имената на много от тях се помнят и до днес.

Сред най-колоритните съквартиранти в предаването преди почти 20 години беше Стойка Стефанова от Пловдив.

След участието в Big Brother тя преследва кариера в актьорството, а впоследствие със съпруга ѝ Мариан сбъдват мечтата си да станат родители.

Наскоро зрителите я разпознаха в един от най-новите сериали на NOVA.

Става въпрос за напрегнатата драма „Клетката“ – сериала, в който голяма част от действието се развива в женския затвор. Ролята на Стойка в сериала засега е малка, но е важна – героинята ѝ е надзирател.

Зрителите на NOVA веднага разпознаха бившата риалити звезда и се зарадваха да я видят отново на екран.

„Героинята ми се казва Панева и е най-новото попълнение в затвора. Все още е много несигурна, оглежда се как се случват нещата, какво правят другите надзиратели и се опитва да се учи от тях. Впоследствие все повече да се натрупва противодействие в нея за всичко, което се случва в затвора“, разказва Стойка пред "Телеграф".

стойка клетката
Снимка: NOVA

Моята героиня е страхлива. Самата аз в живота не съм толкова предпазлива, внимателна и толкова плаха. По-скоро се различаваме“, допълва тя.

Пред "Телеграф" Стойка разкрива още, че не се е явявала на кастинг за ролята в "Клетката", а е получила предложение по телефона.

"Предполагам, че идеята им е дошла, защото участвах в епизодична роля в сериала „Братя“. Играех съкилийничка и може би оттам са ме видели. Първоначално ми звъннаха и ми предложиха други роли, но впоследствие ме избраха за тази“, споделя Стойка.

Стойка, която има много роли на театрална сцена зад гърба си, с радост разкрива, че атмосферата на снимачната площадка е била приятелска и всички много са се подкрепяли със съвети и напътствия. 

"Асен [Блатечки] е много земен, отворен, забавен. Сякаш се познаваме от години, така те предразполага неговото поведение. Разказваше ни вицове, смешни истории от професионалния му опит, куриозни ситуации. Според мен това определено сваля напрежението. Не знам дали го прави с цел да ни сближи всички, или просто си е такъв. През цялото време беше с усмивка и ни забавляваше“, споделя още Стойка.

Героят на Асен Блатечки, Димитър Пелев, е психолог и инспектор социални дейности и възпитателна работа в затвора, в който несправедливо попада главната героиня Ина (Гергана Данданова). Именно там се преплитат съдбите на затворници и надзиратели, докато става все по-ясно, че всеки един от героите – дори тези извън затвора, живее в своята собствена клетка.

В момента Стойка не участва в постановки в театъра. „Освен сериала имам свое предаване и се занимавам основно с него“, споделя тя и допълва, че на този етап от живота си вече не би влязла в риалити формат като Big Brother. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти