Гергана Данданова: “Клетката“ е вътре във всеки един от нас и трябва да намерим кураж да я разбием

Днес ви срещаме с талантливата актриса Гергана Данданова, която е една от главните героини в новия сериал на NOVA "Клетката". Тя ще ни разкаже за героинята си и за сюжета на новата криминална драма, която зрителите ще могат да гледат от тази есен в ефира на NOVA. „Клетката“ е първият български сериал, който показва действителността в затвора и обещава много интересни сюжетни линии и драматични моемнти, близки до реалността, в която живеем. Гергана Данданова открехва завесата и ни споделя любопитни моменти от снимачния процес, а ние вече нямаме търпение да гледаме новия сериал!

***

„Клетката“ има заявка да черпи вдъхновение от реалния живот и неща, с които сме се сблъсквали всички. Имаше ли нещо от живота на твоята героиня, което ти беше близко?

Действително „Клетката" е огледален образ на реалността, в която живеем. Сюжетът и темите в сериала са изключително актуални. Вероятно доста хора ще припознаят собствения си проблем в даден момент. Същото важи и за мен – има теми, които са ми близки. “Клетката“ е вътре във всеки един от нас и трябва да намерим сили и кураж да я разбием. Историята е много завладяваща, изпълнена с обрати, несправедливост, болка, но в същото време има и много любов, приятелство, доблест. Сигурна съм, че на зрителите ще им бъде интересно.

Гергана Данданова
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Това е драматична история с криминална нишка – трудно ли се снима сериал, наситен с толкова силни емоции? Каква е атмосферата на снимачната площадка?

Не бих казала, че е трудно, но не е и лесно. За такъв тип сериал е необходима голяма концентрация и сериозна кондиция. Понякога се снима 12 часа на ден и е нужно да си във форма. За моя радост, екипът на „Клетката“ е страхотен. Когато се запознах с тях, ми направи впечатление, че са като еднo семейство – сплотени и много обгрижващи. Изключително е важно да работиш в спокойна обстановка. А всички с такава обич се грижат за мен, че отивам с радост на терен. Радвам се, че станах част от това семейство.

Подготви ли се предварително по някакъв начин за ролята? Имаше ли трудни моменти?

Имахме няколко срещи с целия екип, за да поговорим, да си изясним стилистиката и пътя, по който трябва да вървим. Аз не съм от актьорите, които изчитат цялата литература и гледат всички филми с такава тематика. Защото неминуемо, гледайки филм, подсъзнателно ти остава реакцията и емоцията на героя и след това имитираш. За мен е важно всяко едно действие и реакция да са мои. Да са продиктувани от моята природа и интуиция. И тогава, колкото и трудни моменти да имаш в сюжетната линия, ги преодоляваш.

Гергана Данданова
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

За Ина (твоята героиня в сериала) казваш, че е преди всичко майка. Ти самата си майка – как се чувстваше, докато изграждаше образа ѝ. Имаше ли нещо от личния ти майчински опит, което ти помогна?

Безспорно това, че съм майка и в живота, ми помогна при изграждането на взаимоотношенията с дъщеря ми в сериала, в чийто образ влиза Маргарита Лъчезарова. Всяка прегръдка, всеки поглед, всяко нежно докосване е продиктувано от отношенията ми с моите деца. В този ред на мисли, Маргарита също ми помогна. Една прекрасна, харизматична и талантлива млада актриса. С нея се стиковахме и си допаднахме толкова бързо и лесно, че само по погледа ѝ познавам какво иска да ми каже. Моята героиня Ина е жена, в която има всичко. Рядко се случва подобно актьорско предизвикателство. И съм щастлива, че точно на мен повериха тази изключителна жена.

В сериала си партнираш с Асен Блатечки, който влиза в ролята на социалния инспектор Димитър. Сработихте ли се лесно?

С Асен е много леко и приятно да се работи. Знам, че колкото по-талантлив и голям е актьорът, толкова по-непретенциозен и скромен е той. Асен е такъв. Изключителен професионалист и на първо място мисли за партньора си. Срещата ми с него доказва, че човек винаги има на какво ново да се научи. Той адски много ми помага и съм му благодарна за това.

Гергана Данданова
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Въпреки драматичния сюжет, има ли забавни моменти на снимачната площадка? Можеш ли да ни издадеш някоя забавна случка?

Когато на хората им е приятно да работят заедно, винаги има весели моменти и поводи да се посмееш, въпреки драматичните събития в сюжета. Снимахме в един парк. Обяви се начало на действието и след секунди премина влак – първо в едната, после и в другата посока. Изчакахме влаковете, но след това прелетя самолет. Когато и той отмина, си помислих: „Е, няма накъде повече!“ И в този момент – линейка, а веднага след нея и полицейска кола! Накрая някой каза: „Е, сега остава да кацне вече и летяща чиния!“ И всички избухнахме в смях. Има много забавни и смешни моменти в процеса и мисля, че те са необходими, защото помагат на всеки и създават приятна атмосфера.

Новата криминална драматична поредица „Клетката“ стартира на 30 септември от 20.00 ч.. Ексклузивно ще бъдат излъчени първите два епизода от сериала, след което зрителите ще може да проследят историята всяка събота от 21.00 ч. в ефира на NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти