Звездата от „Клетката“ Асен Блатечки: Иска ми се да съм толкова добър, колкото моите деца

Когато говорим за него, веднага изникват обичайните клишета – той е секссимвол, лошо момче и т.н. Но Асен Блатечки е от популярните личности, които не бива да бъдат поставяни в такива рамки.

Талантът му е признат от години – и на малкия и големия екран, и на сцената като актьор и режисьор. 

В момента Асен участва в сериала на NOVA "Клетката", който е вълнуваща криминална драма за греха, изкуплението и втория шанс в живота.

Асен Блатечки
Снимка: NOVA

По този повод поговорихме с актьора за едно качество, което е много ценно и прави всеки човек още по-привлекателен – добротата. Започнахме от героя му Димитър Пелев в "Клетката" и стигнахме до това, което вижда в своите деца. Асен вярва, че има много добри хора и се надява, че и той е един от тях.

Ето какво още сподели той с Edna.bg за сериала и нещата в живота му, които го водят напред.

С какво те спечели „Клетката“, за да приемеш да участваш в сериала?
С две неща – първо със сценария и второ с това, че екипът, който снима сериала, ми беше непознат, млади хора, с които не съм се срещал и ми беше любопитно.

Виждаш ли нещо от себе си в твоя герой от „Клетката“ Димитър Пелев?
Не. Не бих казал.

Вярваш ли че има много хора като героя ти и че те могат да създадат положителна промяна в обществото?
Надявам се да има такива хора, да, мисля, че има много добри хора.

Кой е образът, който е бил най-голямо предизвикателство за теб като актьор?
Аз много си обичам професията и много се радвам на всички роли, в този смисъл нямам някаква роля, която много да ме е затруднила и да е било нещо непосилно. Иначе най-много внимание и време обърнах на филма „Съдилището“. Тогава спрях да работя в театъра за два месеца, отидох да живея, където бяха снимките в Ивайловград. Но това за съжаление в България трудно можем да си го позволим, актьорите.

Най-новата ти премиера е пиесата „Психо криминале“. Покани ни на театър – къде можем да те гледаме в скоро време?
В „Сълза и смях“ в София и навсякъде из България. Иначе представлението е на Бургаския театър.

С каква емоция си тръгваш от театъра след представление?
Винаги съм превъзбуден и ми е много приятно. Някак си, дори отивайки натам да съм бил изморен и да ми се е спяло или нещо такова, след представление имам чувството, че мога да започна деня отначало.

Преди време сподели, че си отказал цигарите. Какво би посъветвал хората, които също се борят с този вреден навик?
Да седнат и да помислят много хубаво какво им дава и какво им взима. И ако наистина си дадат сметка и седнат и напишат на един лист „това ми дава – това ми взима“, мисля, че много хора ще се откажат. Ако наистина помислят.

Какво ти даде и какво ти отне славата?
Адски много неща ми даде... Отнела ми е до някаква степен личното пространство, но човек, който се занимава с тази професия, трябва да е наясно, че ако смята да успява и да се развива в професията, това са неизбежните последствия и трябва да си ги приемаме.

Кои черти от своя характер откриваш в двете си деца?
Има доста черти, освен физическите белези. Много са добри, аз не знам дали съм толкова добър, колкото са те. Иска ми се да съм добър човек като тях. Май не са достатъчно упорити, или всъщност те са, но не колкото мен. Може би с годините ще станат. Усмихнати са много винаги двамата, общителни, весели, с чувство за хумор. Имаме някои общи неща.

Кой е последният филм, който възбуди интереса ти като режисьор?
Май последното, което много, много силно ме развълнува, беше „Имало едно време в Холивуд“. Аз много харесвам Тарантино и Брад Пит, и Леонардо ди Каприо и изобщо Тарантино някак си ме вдъхновява.

А какво ще се случи с героя на Асен Блатечки, Димитър Пелев, в "Клетката", ще успее ли да помогне той на дъщерята на Ина и кои ще са демоните, с който той самият ще трябва да се пребори, очакваме да разберем всеки петък от 22 часа в ефира на NOVA.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти