Радина Боршош: "В кухнята на „Алея на славата“ ще има изпепеляваща любов!"

радина боршош
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Днес ви срещаме с талантливата актриса Радина Боршош, която е главната героиня в новия сериал на NOVA "Алея на славата", който стартита утре вечер (26.09.) от 20h. 

Тя ще ни разкаже за героинята си и за сюжета на модерната семейна поредица, която зрителите ще могат да гледат от утре в ефира на NOVA. „Алея на славата" е първият български сериал, който ще пренесе зрителите в няколко ресторанта и ще разкрие тайните в кулинарната сфера.Нагорещените кухни обаче ще се превърнат във фон на разтърсващата любовна история между младите и амбициозни готвачи Али и Милен. Именно в ролята на Али влиза актрисата Радина Боршош, която днес открехва завесата и ни споделя любопитни моменти от снимачния процес, а ние вече нямаме търпение да гледаме новия сериал!

​​​​​​***

За първи път публиката ще гледа български „кулинарен сериал“. С какво е по-различен от останалите продукции? С какво смяташ, че ще грабне зрителите?

„Алея на славата“ задава нова посока на телевизионните сериали в България. Показваме живота на хора, които са се посветили на кулинарната професия. Влизаме в кухнята на няколко ресторанта, където героите се борят да оцеляват, да побеждават и в крайна сметка да бъдат най-добрите готвачи. Защото готвенето може да бъде всичко - страст, амбиция, изкуство и дори забавление. За първи път българска продукция пресъздава този свят на готвачите, където на моменти събитията са динамични и ескалират в отношенията, реда, дисциплината и уменията. Кухнята е забранена територия за външни очи, а „Алея на славата“ ни отваря тази забранена врата. Професионалната кухня има строга йерархична структура като в един кошер с пчели. Отговорностите са строго разделени като действия и работни постове. Всеки трябва стриктно да следва своята роля и само така изпълнението ще бъде на висота. Докато се подготвях за снимките на сериала прочетох, че структурата в кухнята е въведена преди 100 години от френския готвач Огюст Ескофие и се използва до днес в повечето професионални кухни. Ето там ни отвежда сериалът. Разказваме история, която вълнува със своите обрати и ще държи в напрежение зрителите до последния епизод.

радина боршош
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Разкажи ни малко повече за твоята героиня? Имаше ли някакви трудности при изграждането на образа или си „паснахте“ веднага?

Още в първата минута, когато облякох куртката за кухнята на моята героиня, разбрах, че това ще е трудна роля. Али е образ, за който съм мечтала, защото ме провокира като актриса. Тя е изключително талантлива, мечтае за собствен ресторант и се стреми към висшето кулинарно майсторство. Учила се е от най-добрите, но решава да се върне в България и тук да докаже на какво е способна. Много харесвам нейната отдаденост и амбиция, стриктното спазване на рецептите и правилата. Тя е педантична и подредена и е доста различна от моята артистична същност. Но това, което ми се иска зрителите да открият в Али, е страстното й сърце. Защото тя искрено вярва и се бори за това, което обича. Знаете ли колко е трудно да се изправиш пред цяла кухня с мъже и с увереност да извикаш - „Готвим!“.

радина боршош
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Какво е да играеш готвач? Трябва ли задължително да можеш да готвиш? Имаше ли някаква специална подготовка преди да започнете снимките?

Преди старта на такъв дългосрочен проект е задължителна специалната подготовка. Разбира се, никой не очаква от актьорите да станат шеф готвачи, това е невъзможно, хората в тази професия се изграждат цял живот. Но за да познаваш мястото, организацията и как мислят професионалистите, какво ги движи напред, е нужно да отделиш достатъчно време за подготовка. Имахме курсове с кулинарните консултанти на сериала, които са едни от най-известните главни готвачи у нас. Изкарахме часове в опити да държим правилно нож, как да подреждаме станциите в кухнята и други тънкости на занаята. За мен беше важно да видя и истинската атмосфера в кухнята в натоварена вечер. Помолих един от нашите шеф-готвачи да остана, докато те готвят за клиентите си. Разрешиха ми и прекарах няколко часа в едно ъгълче на кухнята сред тях в истинска работна среда. Да ви призная такъв екшън никога не съм гледала от първия ред. От командите, работата на отделните постове, до издаването на храната - напрежение и стрес, които бяха съчетани с невероятни умения и дисциплина. Няма как да видиш и усетиш тази атмосфера и да не останеш респектиран от тези хора.

радина боршош
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Научи ли се да готвиш нещо ново по време на снимките?

Вече имам умения за тестване на сосовете и работа с пинсета, което е запазена марка на Али. Без да искам вече автоматично като влизам в кухнята си изпъвам куртката и връзвам косата. Разбира се, повечето от изпълненията ни са повод за искрени шеги от професионалните шеф-готвачи зад камера, но на екран зрителите ще видят истински готварски умения и красиви гурме чинии.

Загатва се, че ще станем свидетели и на красива любовна история. Има ли място любовта в кухнята и какво да очакват зрителите от теб и екранния ти партньор Мак Маринов?

В кухнята на „Алея на славата“ ще има изпепеляваща любов! Освен романтичната история обаче, в сериала ще откриете и щипка драма, щипка криминале и щипка хумор…. или всичко, което го има в реалния живот. Семейства, които минават през сериозни изпитания и герои, които падат и стават, за да продължат да следват мечтите си. Любовта остава над всичко и нашите герои с Мак преплитат събидите си от малки деца и следват сърцата си до последно.

радина боршош
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Имаш ли любима рецепта, която приготвяш в свободното си време? Кои са любимите ти неща за хапване?  

За любимото ми нещо за хапване няма по-добро от казаното от Федерико Фелини - „Животът е комбинация от магия и паста“. Бих могла до края на живота си да ям само паста и затова вкъщи започнахме да си приготвяме домашна паста, изключително любопитен и забавен процес, а вкусът е несравним.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти