Короната се носи с високо вдигната глава: кралица Елизабет с първа поява след шокиращите разкрития

кралица елизабет
Снимка: Getty/Gulliver

От NOVA съобщиха за първата поява на кралицата след излъчването на шокиращото интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри. Елизабет Втора участва заедно с експерти и ученици във виртуално събитие по случай Британската научна седмица.

Участието й е било в сряда – ден след като от Бъкингамският дворец разпространиха изявление, в което се казва, че са загрижени за обвиненията в расизъм от член на кралското семейство и ще разгледат въпроса.

Ето как кралица Елизабет планира да сложи край на враждата в семейството >>>

„От двореца ми казаха, че видео участието се е състояло в сряда сутринта, след като оттам пуснаха изявлението от името на кралицата в отговор на интервюто на Хари и Меган. Но докато всички ние все още осмисляхме това, което кралицата имаше да каже, Нейно Величество изглежда се е наслаждавала да научава за последната мисия на Марс. Тя изглеждаше в много добро настроение”, коментира кореспондентът на Sky Рианон Милс.

принц Хари Меган Маркъл кралица Елизабет Втора
Снимка: Getty

„Виждаме я за първи път след интервюто и не се забелязва и следа от напрежение. По време на нейното 69-годишно управление тя се е справяла с много други семейни проблеми и последният такъв едва ли ще я разсее от нейната работа”, допълва още той.

По време на научното събитие бяха показани най-новите снимки от мисията на НАСА до Марс и ракети, направени от учениците в класната стая.

Кралицата беше попитана за момента, когато се е срещнала с руския космонавт Юрий Гагарин през 1961 г., малко след като той стана първият човек, летял в Космоса. На въпрос какъв е той, тя разсмя всички, като отговори: „Руснак“. Елизабет Втора обясни, че Гагарин не говори английски и добави: „Беше много интересно да се срещна с него и предполагам, че това, че е бил първият в Космоса, е било зашеметяващо".

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

След шокиращото интервю на Хари и Меган херцогът на Кеймбридж принц Уилям беше първият член на кралската фамилия, който говори публично за интервюто. Той призна пред медии, че не е разговарял с принц Хари след излъчването на разговора му с Уинфри, но смята да го направи. 

Обвинението, че член от кралското семейство е подмятал изказвания за това колко тъмна може да бъде кожата на бъдещото дете на Меган, бе едно от най-сериозните обвинения, което двойката отправи чрез интервюто си пред американската водеща. Те обаче отказаха да разкрият кой е авторът на расистките коментари. Часове след интервюто Опра разкри, че Хари й споделил, че скандалните реплики не са изречени нито от кралицата, нито от принц Филип.

Ето и още от шокиращите разкрития на Меган и Хари по време на интервюто с Опра:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти