Почина Кончата Феръл – Бърта от „Двама мъже и половина“ си отиде на 77

Кончата Феръл Двама мъже и половина
Снимка: Getty

Кончата Феръл, която изигра икономката Бърта в „Двама мъже и половина“, е починала във вторник, 13 октомври, в Шърман Оукс, Калифорния, потвърди представител на Warner Bros. пред Variety.

„Натъжаваме се от загубата на Кончата Феръл и сме благодарни за годините, през които тя ни разсмиваше като Бърта, която ще продължи да живее вечно“, съобщиха в Twitter Warner Bros., студиото зад „Двама мъже и половина“.

Кончата Феръл Двама мъже и половина
Снимка: Getty

Феръл беше хоспитализирана през май и прекара повече от четири седмици в интензивното отделение, където в един момент тя претърпя сърдечен арест. Актрисата беше преместена в център за дългосрочно лечение, където е била на респиратор и диализа.

Кончата Феръл e най-известна с ролята си на Бърта от всичките 12 сезона на „Двама мъже и половина“, за което тя получи две номинации за наградата Primetime Emmy (през 2005 и 2007 г.) за изключителна поддържаща актриса в комедиен сериал. Тя играе във всички 212 епизода от 2003 до 2015 година.

В интервю през 2014 актрисата разказва за ролята си, която първоначално е написана за жена от Източна Европа, но Феръл сменя националността ѝ. „Определено бях старо хипи, бях политическо хипи“, споделя тя.

Родена в Чарлстън, тя завършва университета Маршал, където прави първото си представление на сцената в сатирична комедия. Извън училище Феръл търси кариера в театъра и дебютира през 1973 г. като член на театралната компания „Кръгът на площада“ в “Hot L Baltimore”. За следващата си роля като Гертруд Блум в „Морско конче“ тя печели три престижни театрални награди за най-добра актриса.

Преминавайки към киното, тя се появява във филмовата адаптация на “Hot L Baltimore”. През 1992 г. Феръл получава първата си номинация за наградата „Еми“ за ролята на адвокат Сюзън Блум в “L.A. Law”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pocivaj u miru 🙏❤️ #conchataferrell #Berta

A post shared by Dva i po muskarca (@dvaipomuskarcasrb) on

Наскоро тя влезе ролята на Шърли в епизод от сериала на Netflix “The Ranch”. Другите ѝ телевизионни роли включват „Бъфи, убийцата на вампири“, „Тийн ангел“, „Матлок“, „Приятели“, а сред ролите ѝ на големия екран са филмите „Едуард ножиците“, „Ерин Брокович“, „Телевизионна мрежа“, „Престъпление и наказание в предградията“, „Истински романс“.

Неин съпруг е звуковият режисьор Арнолд Андерсън, с когото имат една дъшеря и две внучки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by showbuzz.hr (@showbuzzhr) on

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти