Коледа с Галя Щърбева: "Един от най-скъпите ми коледни празници беше, когато бях бременна с дъщеря ми"

галя щърбева
Снимка: NOVA

Декември е, а това означава, че коледните празници чукат на вратата. Време е за първи снежинки, домашен уют, споделеност, добрини, аромат на домашно приготвена храна и много, много щастливи семейни моменти.

В чест на най-светлия християнски празник, няколко известни лица ни канят да надникнем в тяхната семейна Коледа. Разказват ни за най-милите си празнични спомени, дават ни любимите си коледни рецепти и ни споделят какво е значението на Коледа за тях.

Днес ви срещаме с журналиста Галя Щърбева. Водещата на предаването "Да хванеш гората" споделя специално за Edna.bg  какъв смисъл носят празниците за нея, какво си пожелава за Коледа и какво могат да открият читателите в новата ѝ книга:

***

Кой е най-милият и скъп коледен спомен, който пазиш?

Един от най-скъпите ми коледни празници беше, когато бях бременна. Дъщеря ми Калина е родена през януари и това беше една от най-скъпите ми Коледи. Усещането беше за очакване на нещо много специално, което ти се случва за първи път.

Кой е най-специалният подарък, който си получавала за Коледа?

Тези от детството ми са най-специални защото са и най-чакани. Няма да забравя една истинска шевна машина и една ходеща кукла.

Кой е любимият ти коледен филм?

Наистина любов.

A коя е любимата ти коледна песен?

Last Christmas на Джордж Майкъл.

Коя е коледната традиция, която винаги спазвате у дома?

Винаги прекарвам Коледа със семейството си и родителите си. Събираме се на вилата ни, която е в планината и обикновено има сняг. Къщата и дворът задължително се украсява и много се гордеем с резултата, защото става много красиво. Задължително на всяка Коледа баща ми разчупва питата и раздава на останалите от семейството. Палим тамян и кадим цялата къща.

Без какво не може една Коледа?

Без семейството.

Сподели ни твоя любима коледна рецепта.

Най-лесните канелени курабии, които правим с дъщеря ми:

2 яйца се разбиват с 250 г Захар. Прибавят се 400 г брашно, 100 г смлени орехи, канела и щипка сода. Прави се тесто, което се разточва и с помощта на формички се режат курабии. Пекат се върху хартия или намаслена тава в умерена фурна.

галя щърбева
Снимка: NOVA

Какво искаш „да ти донесе тази година Дядо Коледа“?

Здраве за цялото ми семейството и нови вълнуващи срещи и пътувания чрез предаването „Да хванеш гората“.

Какъв за теб е смисълът на Коледа?

Раждането на вярата в Бог и в доброто.

„Да хванеш гората“ вече е и книга, която според мен би била страхотен коледен подарък! Разкажи ни малко повече за историята зад нея, как реши да събереш историите в книжно издание и какво можем да открием в него?

Много хора постоянно ме питат за дадени герои на предаването, къде се намират, къде да отседнат, какво да разгледат. С течение на времето се превърнах в ходещ пътеводител. Така ми дойде идеята да събера историите, свързани с туризъм или различни дейности, в една книга. Тя вече е факт и се продава в големите книжарници в цялата страна и онлайн.

Съдържа 30 от най-вдъхновяващите истории на предаването и места, които героите са превърнали в свой дом и ново начало. Освен това има полезна информация към всяка от тях - къде да отседнеш и да се храниш, туристически, исторически и културни забележителности, еко пътеки и маршрути. Наистина е перфектен подарък за семейството и приятелите.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти