Коледа с Ромина Тасевска: "Най-специалният подарък бе да разбера, че ще ставам майка за първи път"

Ромина Тасевска
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

Вяра Иванова

Декември е, а това означава, че коледните празници чукат на вратата. Време е за първи снежинки, домашен уют, споделеност, добрини, аромат на домашно приготвена храна и много, много щастливи семейни моменти.

В чест на най-светлия християнски празник, няколко известни лица ни канят да надникнем в тяхната семейна Коледа. Разказват ни за най-милите си празнични спомени, дават ни любимите си коледни рецепти и ни споделят какво е значението на Коледа за тях.

Днес ви срещаме с невероятната Ромина Тасевска, която от съвсем скоро е в ново амплоа - водеща на "Съдебен спор". Ромина споделя специално за Edna.bg кой е най-скъпият ѝ празничен спомен, какви традиции спазват у дома, както и любимата си коледна рецепта:

***

Кой е най-милият и скъп коледен спомен, който пазиш?

Първата ни Коледа заедно с Дарко. Беше преди 13 години. Той за първи път празнуваше на 25-ти декември по нашите традиции ( в Македония празнуват на 06.01 и пълнят риба за празничната вечеря). За първи път тогава се запозна и с моите родители. Беше много мил и едновременно притеснителен момент, но той се справи чудесно със ситуацията :)

Кой е най-специалният подарък, който си получавала за Коледа?

Новината, че ще ставам майка за първи път. Горе-долу по Коледа през 2011г. разбрах, че очаквам първото си дете.

Кой е любимият ти коледен филм?

“Ваканцията” / “ The Holiday “ с Камерън Диас, Кейт Уинслет, Джуд Лоу и Джак Блек.

A коя е любимата ти коледна песен?

Wham! – Last Christmas

Ромина Тасевска
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

Коя е коледната традиция, която винаги спазвате у дома?

С Дарко винаги оставяме подаръците под елхата късно вечерта преди Коледа. На сутринта всички деца тичат по пижами към нея :)

Майка си на три деца и няма как да не те попитам (като майка на едно 2-годишно) – какъв е празникът у дома с деца? Какво обичате да правите заедно в това време от годината? И какви спомени се стараеш да създадеш за тях?

Това е най-приятното ни време заедно. Никой не бърза за никъде. Спим до късно и дори седим по пижами до късно през деня. Пазаруваме заедно за празничните вечери и също така те много ми помагат с подготовката. Това е времето, през което играем и много настолни игри като Monopoly, One Night Ultimate Werewolf, Uno карти и други.Като цяло се старая да възпитам у тях усещането за семеен уют и топлина.

Без какво не може една Коледа?

Винаги има един, който ще е разочарован от подаръка или от това, че не му се е паднала паричката от питката на Бъдни вечер.

Ромина Тасевска
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

Сподели ни твоя любима коледна рецепта

МЕДЕНКИ С ГЛАЗУРА ПО КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА

Съставки;

яйца- 2 броя

олио- 1 чаена чаша пудра захар- 1 чаена чаша мед- 1 кафена чаша хлебна сода- 1 чаена лъжица

канела- 1 чаена лъжица брашно- 600 грама

За бяла глазура айсинг:

белтъци- 1 брой пудра захар- 1 чаена чаша лимонов сок- 1 кафена лъжица

За шоколадова глазура:

шоколад- 100 грама краве масло- 1 чаена лъжица

1. Разбивате яйцата и олиото с миксер. Добавяте пудрата захар и меда и отново разбивате много старателно.

2. Пресявате брашното и заедно със содата и канелата го добавяте лъжица по лъжица към яйчената смес. Докато сместа е по-рядка бъркайте с миксера, а след като се получи тесто го извадете от купата и месете с ръце. Добавяйте брашно и месете до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто.

3. Оформете от готовото тесто топчета с големината на маслина, или пък разточете дебело (дебелина около 0,5 см) и използвайте формичките, които си имате вкъщи. За да се получат камбанките, елхичките, ангелчетата и т.н.т. е необходни тестото да не е разточено много тънко.

Печете меденките в предварително загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене. Важно е да внимавате при печенето на меденките, защото изпуснете ли моментада ги изкарате те ще се препекат и няма да бъдат така вкусни.

Ромина Тасевска
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

Какво искаш „да ти донесе тази година Дядо Коледа“?

Куче ама май няма да стане :)

Какъв за теб е смисълът на Коледа?

Коледа не е обикновен празник за мен. Той носи със себе си послание за цялото човечество, което сякаш напоследък е не малко объркано и заблудено. За мен Коледа е необходима, за да има нещо, което да ни напомня за истинските и стойностни неща в живота.

Зрителите на NOVA ще те виждат вече в ново амплоа – като водещ на „Съдебен спор“. Предизвикателство ли е за теб тази промяна и какво си пожелаваш в професионален план през новата година?

Голямо предизвикателство, но и много необходима промяна. Радвам се, че ми се случи, а най-много се радвам, че ми харесва! Като всяко начало и това си има своите трудности, но аз знам какво искам да постигна и се фокусирам само върху това. Пожелавам си през новата година предаването да има същата гледаемост, а и още по-голяма, защото е важно тези житейски истории да достигат до възможно повече хора и да ни карат да се замислим кои сме ние, какво искаме от живота и дали не искаме много?!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти