Коледа с Ева Веселинова: "Имам всичко, от което се нуждая, и всеки ден благодаря за това"

Ева Веселинова
Снимка: Личен архив

Вяра Иванова

Декември е, а това означава, че коледните празници чукат на вратата. Време е за първи снежинки, домашен уют, споделеност, добрини, аромат на домашно приготвена храна и много, много щастливи семейни моменти.

В чест на най-светлия християнски празник, няколко известни дами ни канят да надникнем в тяхната семейна Коледа. Разказват ни за най-милите си празнични спомени, дават ни любимите си коледни рецепти и ни споделят какво е значението на Коледа за тях.

Днес ви срещаме с журналиста и инфлуенсър Ева Веселинова, която споделя специално за Edna.bg колко забавен е празникът, когато имаш близнаци у дома и за какво е благодарна тази година.

***

Кой е най-милият и скъп коледен спомен, който пазиш?

Всяка година цялото семейство украсявахме заедно двуметрова жива елха. Всички играчки бяха чупливи и много уникални. Когато затворя очи, виждам елхата, игличките от нея, пръснати из целия хол и усещам миризмата на бор. Внасяха я няколко човека в хола, поставяхме я на централно място и украсявахме с часове. Това е най-яркият ми коледен спомен. Един ден и моите деца ще имат такава приказна елха, само да пораснат малко.

Кой е най-специалният подарък, който си получавала за Коледа?

Ако трябва да съм честна, не помня нито един от коледните си подаръци. Можете да си представите какво значение имат материалните неща за мен.

Кой е любимият ти коледен филм?

Харесвам ги всичките! Обичам блудкави, романтични филми и то не само на Коледа. Този тип филми ме разтоварват и зареждат.

Коя е любимата ти коледна песен?

Любимите ми коледни песни са тривиалните. Обичам да ги слушам постоянно! All I want for Christmas is you!, Jingle Bells, Santa Clause is coming to town и т.н. Припявам си ги от ноември до края на януари.

Коя е коледната традиция, която винаги спазвате у дома?

Да сме заедно! Коледа е ден за семейството. Готвим заедно, слушаме музика и накрая хапваме. На другия ден посещаваме църква.

Ева Веселинова
Снимка: Личен архив

Правите ли нещо по-специално вкъщи за Коледа след появата на близнаците? Написахте ли писмо до Дядо Коледа?

Те са още много мънички и не правим нищо по-специално. Украсихме елхата заедно и бяха много щастливи. За съжаление още на следващия ден всички топки бяха свалени, но поне елхата е още на мястото си. Писмо до Дядо Коледа не сме писали, защото близнаците упорито вярват и повтарят, че това е Баба, а не Дядо и знаят отсега, че подаръците идват от мама и тати.

Без какво не може една Коледа?

Коледа е невъзможна без семейството, топлина и уют. Без любов, доброта и "Сам в къщи", разбира се.

Сподели ни твоя любима коледна рецепта

Любими са ми меденките, които приготвям покрай коледните празници. Рецептата е изпитана от повечето мамчета, които ме следват в Инстаграм. Стават бързо и са много вкусни!

Нужни са: 2 яйца, 1/2 ч.ч. масло, 1/2 ч.ч. захар (аз използвам кокосова), 4 с.л. мед, 3 ч.ч. брашно, канела и 1 ч.л сода. Всички описани продукти се смесват, разбъркват и се оставят да престоят 30 мин. в хладилника, за да стегне сместта. Тестото се разточва с около 1 см. дебелина и се използват формички според настроението. Моите почти винаги са сърчица. Може елхички, звездички и т.н. Печете на 180 градуса за около 12 мин. , но сладките трябва да са разположени на разстояние една от друга, защото се надуват. Ако искате ги залепете със сладко две по две.

Ева Веселинова
Снимка: Личен архив

Какво искаш да ти донесе тази година Дядо Коледа?

Искам само да сме здрави! Ако може да ми донесе това, здраве за мен и близките ми хора. Друго не ни трябва. В момента имам всичко, от което се нуждая, и всеки ден благодаря за това.

Какъв за теб е смисълът на Коледа?

За мен Рождество Христово е много голям празник, който ни напомня за светлата страна в живота ни, за която трябва да полагаме усилия и да "храним" ежедневно. Учи ни на доброта, уважение към семейство и толерантност към всички хора. Коледа е най-смисленият и важен празник в годината! Искам да пожелая на вашите читатели да имат едно светло и топло Рождество Христово. Да са заедно с любимите си хора, където и да е това! И да намерят време и сили през този месец да направят няколко добрини за другите. Бъдете здрави и заедно! Светли празници!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти