Кейт Уинслет в ново амплоа - на писател и фотограф

Кейт Уинслет в ново амплоа - на писател и фотограф
Снимка: Getty/Images

След като се утвърди като талантлива, уважавана и търсена актриса, Кейт Уинслет реши да се пробва и като писател и фотограф.

Тя издаде книга "Златната шапка“ (The Golden Hat), която е посветена на деца аутисти.

В книгата актрисата е публикувала снимки, които сама е направила, на свои колеги като Джордж Клуни, Леонардо ди Каприо и Пенелопе Круз и др. Всички те носят любима нейна шапка, като целта е да се привлече повече внимание към децата, диагностицирани с аутизъм.

На корицата на книгата Кейт позира със същата тази шапка.

Името на книгата е заимствана от поема, която разказва за магическа шапка, която ти помага да се изразиш, когато е на главата ти.

Кейт разкрива как е накарала всички, които застават пред обектива й, да си представят, че не могат да говорят, но докато шапката е на главата им имат възможността да кажат нещо. След това ги помолила да споделят какво би било то.

Джордж Клуни отговорил – "Съжалявам за "Батман и Робин“, като визира ниската оценка, която едноименния филм, в който той участва, получава при реализацията си през 1997 г.

Анджелина Джоли с шапката на глава казала: "Яжте зеленчуци!“

Сред останалите знаменитости, които са включени в книгата на Кейт, са и собственикът на авиокомпания “Върджин” сър Ричард Брансън, главният редактор на американското издание на сп. "Вог“ (Voug) Ана Уинтър, актьорите Бен Стилър, Джъд Лоу и Емили Блънт.

Уинслет споделя, че идеята за книгата й дошла една вечер, докато си миела зъбите. Що се отнася до направените от нея фотографии, тя разкрива, че се е старала те да представляват един интимен поглед към реалния свят на сниманите хора. След това добавя:

"Надявам се да привлека вниманието към предизвикателствата, пред които се изправят децата с аутизъм.

Всички приходи от книгата ще бъдат дарени на благотворителната организация "Златната шапка“, която има за цел да подпомогне тези деца.“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти