Кралицата консорт Камила търпи болки по време на ангажиментите след смъртта на Елизабет

Многото ангажименти след смъртта на Елизабет Втора са означавали допълнителна болка за Камила Паркър Боулс.

Кралицата консорт е изпълнявала задължения, докато лекува счупен пръст на крака, пише британското издание HELLO!

75-годишната съпруга на Чарлз е получила нараняването преди кралицата да почине на 8 септември в шотландската си резиденция - двореца Балморал. Камила обаче е продължила да подкрепя краля в новата му роля въпреки нараняването, пише Telegraph.

На въпрос за контузията на Камила от Двореца отказват коментар. „Няма да коментираме медицински състояния“, отговарят те.

Камила несъмнено е оценила изминалия четвъртък, когато тя и Чарлз Трети имаха почивка от обществени задължения. Кралицата консорт се завърна в своя дом в Уилтшър в сряда, след като кралското семейство придружи ковчега на кралицата от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол в тържествена, но мрачна процесия.

Кралицата напусна завинаги Бъкингам
Уилям, Хари, Кейт и Меган заедно в скръбта

В петък кралят и кралицата консорт пристигнаха в Уелс, където присъстваха на служба за молитва и размисъл в катедралата Ландаф. След това двамата имаха посещение на тамошния парламент и среща с членовете на му.

Чарлз и Камила отпътуваха за замъка Кардиф, където Чарлз проведе частна аудиенция с първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд и председателстващия офицер преди да присъстват на прием, организиран от правителството на Уелс.

Крал Чарлз и Камила на посещение в Уелс

Кралицата консорт бе неотлъчно до Чарлз Трети след смъртта на Елизабет Втора. На следващия ден, 9 септември, Камила го придружи при завръщането му в Лондон като крал. Вижте снимки в галерията тук:

Чарлз се завърна в Лондон като новия крал

Съпругата на Чарлз присъстваше на официалното му обявяване за монарх, което се състоя в събота в двореца Сейнт Джеймс, а на следващия ден взе участие в прием. Вижте снимки в галерията тук:

Официалното провъзгласяване на Чарлз за крал на Великобритания

Двойката пристигна в Единбург в понеделник и първо посети Шотландския парламент, където седна на трона за първи път. По-късно бе част от бдението в катедралата Сейнт Джайлс.

Исторически момент: Чарлз Трети и Камила заеха местата си на трона
Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия

Програмата на Камила и Чарлз продължи с посещение на Северна Ирландия във вторник, а в сряда следобед те присъстваха на процесията, при която ковчегът на кралицата беше прехвърлен от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол. Двамата бяха един до друг и по време на църковната служба в памет на Елизабет.

Чарлз Трети и кралицата консорт Камила в Уестминстър Хол за служба в памет на Елизабет

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти