Йоанна Начева от "All Inclusive": "Важно е да казваме неща, които извират от душата и сърцето ни"

Обичаме да имаме възможност да си поговорим с млади актьори, защото именно те са бъдещето на българския театър и кино. Днес ще ви срещнем виртуално с една талантлива и красива млада дама. Убедени сме, че я познавате от малкия екран в образа на Надя от комедийния сериал на NOVA "All Inclusive".

Там тя играе емоционално момиче с голямо сърце, чието ежедневие е поредица от едновременно комични и понякога леко драматични случки. Но коя е Йоанна в реалния живот и каква е връзката ѝ с Надя? Какви са нейните мечти и стремежи и кои са важните за нея неща? Нека разберем.

Вече няколко години се превъплъщаваш в ролята на Надя от All Inclusive. Какво означава за теб този образ и чувстваш ли се сякаш си израснала паралелно с нея?

Йоанна: Здравейте! Благодаря за поканата. Това е пета година, в която Надя е част от живота ми, да. Не е никак малко време, особено в 20-те години на човек, когато се случват фундаментални промени. Промяната е неизбежна, но приятна и красива! С течение на времето и сюжетните промени, имам усещането, че ми става все по-трудно да говоря за нея и за себе си паралелно. Има големи промени, както при нея, така и при мен, в личен план, което ни отдалечава, но пък по никакъв начин не прекъсва връзката ми с персонажа. Надя си е Надя.

Коя е най-трудната сцена, която си заснемала в сериала и коя е най-забавната?

Й: Във всяка сцена има щипка предизвикателство и щипка забавление. Този сезон имах невероятната възможност да си партнирам основно с малкия Виктор Попов (в ролята на Преслав), когото аз наричам Вундеркинд. Само по себе си, това може да подскаже, че снимачният процес тази година за мен беше пълен с повече забавление, отколкото с "трудности". Децата правят всичко толкова по-цветно, че в моменти, в които имах по-мрачни дни, той като с магическа пръчка ги озаряваше.

За смешни сцени няма да издавам, защото трябват да ни гледате! (смее се)

йоанна начева
Снимка: Йоанна Начева (личен архив)

Играта пред камера те зарежда или те изтощава?

Й: Когато правим нещата, които обичаме и които наистина са ни на сърце, разбира се, че се зареждаме. Но винаги има дни и дни… все пак сме човешки същества с емоции. На този въпрос мога да отговоря с това, че дори да се почувствам изтощена, веднага успявам да намеря нещо положително и да хармонизирам енергията.

Емоциите на героинята ти остават ли по някакъв начин с теб, когато камерата спре да снима, или успяваш да се отърсиш лесно от снимачния процес?

Й: Това е много интересно. Всеки има различна система на работа. Аз лично веднага пускам това, което сме заснели. Ако си представим празен лист в началото на всяка сцена, в края на сцената е запълнен, надраскан, смачкан… Късам го и започвам нов бял лист за следващата сцена. А приключи ли снимачният ден, тотално съм оставила енергията, емоциите и мислите на терен.

Свързват ли се с теб фенове на All Inclusive и ако да, каква е комуникацията ви?

Разбира се. Последователите ми са едно от най-ценните неща за мен. И не говоря просто за "Followers". Говоря за хората, които наистина съм докоснала, радват ми се и търсят контакт с мен. Чувството е прекрасно и много често получавам съобщения, които идват в неочаквани за мен моменти, в които наистина имам нужда да чуя нещата, които ми пишат. Усещам, когато някой е чист и искрен, дори през електрониките. За мен това е важно - да казваме неща, които извират от душата и сърцето ни. Старая се да отговарям на повечето съобщения, защото не ми коства нищо, а пък мога да усмихна човека, постарал се да ми каже мила дума.

йоанна начева
Снимка: Йоанна Начева (личен архив)

Как откри страстта си към актьорството?

Й: Ха-ха, ако погледнем абстрактно, по-скоро актьорството откри мен. Не съм го търсила на всяка цена. Детска, на пръв поглед невъзможна за мен мечта, се превърна в реалност, по съвсем случаен начин. Грабнах момента и усетих, че не ми е чуждо.

Кои са твоите идоли в актьорската професия?

Й: Възхищавам се на много актьори. Всеки носи и дава нещо специфично, характерно за него си. Няма да изреждам, но ще се повторя с едно мое изказване, че всеки човек на изкуството заслужава да бъде оценен за това, което иска да предаде на публиката!

Какво правиш, когато не си на снимки - имаш ли някакви странични хобита и занимания?

Й: Когато не съм на снимки, ежедневието ми е съвсем обикновено. Работя по други, мои си проекти, които не са чак толкова артистични. Намирам време и за разходки, за любимите ми хора и занимания, поддържащи здрав дух, здраво тяло. (смее се)

Какво искаш да постигнеш в кариерата си на екрана и на сцената в следващите 10 години?

Й: Искам да постигна щастие и удовлетворение. Каквото и да се случва в професионален план следващите 10 години, цел номер едно е това. Не мога да ви споделя големи, конкретни мечти, но ви споделям най-важното за мен - това, което искам да чувствам, а не това, което ще бъде материализирано и видимо за всички ни.

Ако можеше да заживееш в един филм или сериал, кой щеше да е той?

Й: Мисля, че ще ми е супер във филма “Шрек”. И не, това не е опит за тъпа шега... Приказни филми с успокояващи мелодии, идиотски смешки и принцеси с мъжки характери са ми много любими.

Препоръчай ни какво да гледаме - някой твой любим филм, сериал или театрална постановка.

Й: От скоро гледам основно ситкоми. Не мога да повярвам, че съм се лишавала толкова години от това забавление. Може би съм от хората, които отричат популярни и масово харесвани неща. Най-вероятно това е и причината да не съм гледала “Friends’’ и “The Big Bang Theory”. Е, сега това е част от ежедневието ми и силно препоръчвам.

Тепърва идват студените месеци, а това е най-уютното време за театър. Любимите ми постановки са ‘'Полет над кукувиче гнездо’’ и ‘'Крадецът на праскови’’. Бих ви препоръчала да гледате любимата ми Нели Монеджикова в ‘’Железният светилник’' и, разбира се, другите ми любими приятели и колеги от ‘’All Inclusive’’ - Елена Атанасова, Петър Калчев и Явор Борисов във “Влюбеният Шекспир”.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти