Елена Атанасова: "Любовта е най-ценният дар в живота"

елена атанасова
Снимка: NOVA

Днес ви срещаме с edna усмихната дама, която вероятно познавате като една от главните героини в българския сериал "All Inclusive" по NOVA. Представяме ви прекрасната Елена Атанасова, с която си поговорим за есента, любовта, хумора като оръжие на снимачната площадка и в живота.

Нашите читатели, а и всички зрители на NOVA ти симпатизират заради ролята ти в култовия българския сериал "All Inclusive", в който влизаш в образа на Марияна. Описваш Марияна като "самокритична, даже понякога безпощадна към себе си" и "изключително предан човек, който обича много силно любимите хора". Какви прилики и разлики откриваш между образа на Марияна и себе си?

Срещата с героинята ми Мариана е от тези завихрящи събития в творческия ми път, които дават криле. Споделям сходствата ни като жени в самокритичността (типична за зодията ми), предаността към любимите хора, желанието да вижда доброто, самоиронията и чувството за хумор. Аз съм много по-непримиримa от героинята ми, много по-крайна в емоциите си. И всъщност това е интересното и любопитното в търсенето на персонажа - когато преплитаме приликите и разликите, за да се случи плътен и пълнокръвен образ. 

all inclusive
Снимка: NOVA

Ненчо Балабанов е твой съпруг в сериала и безспорно енергията помежду ви на екрана е невероятна! Лесно ли се работи с него и коя е най-забавната случка, в която сте попадали заедно в процеса на снимките?

Имам късмета да работя с прекрасни партньори. Ненчо е изключителен професионалист с невероятен заряд, който пали всички нас на терен. Той е извор на забавни случки и истории. Този сезон нашето семейство Чобанови извън кадър общуваше на различни езици - най-вече на френски. Аз говоря този език, а Ненчо водеше диалог с мен. И ако не слушаш за какво става въпрос, ще кажеш, че наистина си говорим на френски. А всъщност той импровизира толкова умело на този език, че дори понякога изричаше и някоя вярна дума. 

Имахме забавна случка миналото лято, когато май месец трябваше да влезем в морето. Героят му Христо трябваше да представи на Мариана любовницата си, като роднина на Пламен и през цялото време трябваше да прикриваме тракащите ни зъби от супер студената вода и да играем колко ни е топло. 

Тази година в сериала отново показвате красотата на българската природа, но този път главният герой не е морето, а планината. Как се чувстваше в живописния Велинград и кое предпочиташ за почивка - море или планина?

Не бях ходила във Велинград от дете. Снимачният период в този тих и спокоен град беше свежа глътка въздух. Зареждащо е Родопа планина да те прегръща. Нямам предпочитания за почивката - дали да е море или планина. Те дават различни усещания. Съзерцанието на морето и катеренето на планината са взаимно допълващите се усещания. Така че, по-скоро е важно с кого споделяш тези усещания. Не къде си, а с кого си. 

софия маринкова all inclusive
Снимка: NOVA

Ако можеш да получаваш само едно нещо от живота на база All Inclusive - винаги да го имаш и то по много, какво би било то?

Любовта е най - ценният дар в живота. Вярвам, че ако я имаме, ще живеем в разбирателство, с достойнство и уважение. 

Есента дойде, за да ни напомни да се задържим вкъщи малко по-дълго, да се прегръщаме малко по-силно, да се обичаме малко повече. Каква е твоята лична равносметка за това лято и тревожните месеци, през които всички преминахме (и вероятно тепърва ни предстоят)?  

Есента с красивите си багри винаги ми е носила равносметката. Тази година заживяхме с едни нови правила, форми на съществуването ни, които все още търсим точно какви са. Топлото слънце на лятото ме зареди за многото неизвестни, в които влизаме сега, когато пак очакваме нашата публика в салоните. Пожелавам ни здраве и силен дух, за да преминем през изпитанието - пандемия! 

Разказвала си, че си много близка с майка си и сте като най-добри приятелки. Кой е най-мъдрият съвет, който си получавала от нея? 

Майка ми е изключително мъдър и добър човек. Винаги съм се удивлявала на това как успява да премине през трудностите с усмивка, с добрите си очи, вяра и оптимизъм. Уча се още на това от нея. Както казах, аз съм по-крайна в емоциите си и определено примера, който тя ми дава е подарък. 

all inclusive
Снимка: NOVA

Тази година си номинирана за наградата „Икар“ за водеща женска роля в постановката „Хаос“ на Театър 199. Как се почувства, когато научи за номинацията, и вълнуваш ли се за награждаването на 31 октомври?

Всяко отбелязване на постижение в професията ни е голямо събитие в творческия път. Бях толкова развълнувана, че е колегите от Съюза на Артистите са ме номинирали за ролята ми в "Хаос" - постановка на Марий Росен, заедно с моите колеги и приятелки Радина Думанян и Йоана Буковска- Давидова. И сега, разбира се, продължавам да се вълнувам. Заради карантината останахме по-дълго време номинирани и сега чакаме церемонията с трепет. Хубаво е в тези времена да имаме повече поводи да празнуваме живота. 

Имаш десетки роли в театъра и телевизията. Можеш ли да определиш коя сцена е по-предизвикателна за теб и имаш ли любима роля, в която си се въплътила? 

И театърът, и телевизията са моят път. Те взаимно ме зареждат и допълват. Правят актьора по-рефлективен, по-гъвкав. Харесва ми да се гмуркам в образите, които трябва да изиграя, да търся, да ровичкам каква е тази жена, която трябва да пусна да заживее в мен. Така че, всяка последна роля ми е любима. След нея съм разбрала още нещо за себе си. 

софия маринкова all inclusive
Снимка: NOVA

И като за финал и в духа на сериала "All Inclusive", който ни кара да се усмихваме всеки петък пред екраните - какъв съвет би дала на нашите читателки, които все още се учат да приемат разочарованията с чувство за хумор?

От опит знам, че няма рецепта за преодоляване на разочарованието. Може би това е сладкото, всеки да намира формулата за себе си. Моята е чувството за хумор. На героинята ми Мариана също. Повярвайте ми - по-лесно е с усмивка да го прескочим този период. Защото пък, ако беше само хубавото, без нищо разочароващо нямаше да можем да го оценим както трябва. И ще завърша с един любим цитат от Мопасан и романът му " Един живот" - а именно последното изречение от него:

"Животът не е никога нито тъй добър, нито тъй лош, както си мислим ние." 

Може да гледате новия 2-ри сезон на сериала "All Inclusive" всеки петък от 20:00 по NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти