София Маринкова за живота като All Inclusive и уроците, които е научила от сина си

софия маринкова all inclusive
Снимка: NOVA

Днес имаме удоволствието да си говорим с чаровната актриса София Маринкова, звездата в хитовия сериал на NOVA "All Inclusive". Тя и останалите от екипа ни забавляват всеки петък от малкия екран. С нея си говорим за най-забавните моменти от снимачната площадка, как се справя с предизвикателствата на 2020-та година и на какви важни уроци я е научил синът ѝ, както и големият Стефан Данаилов.

***

Имаш много култова реплика от 1-ви сезон, а именно “Животът си е един Аll Inclusive - всичко ти е включено. И хубавото, и лошото”. 2020-та година сякаш ни сервира повече от лошото. Как се справяш с трудните моменти и какви предизвикателства ти поднесе тази година?

Не мисля, че 2020-та ни е сервирала повече от лошото. Просто ние малко се объркахме с резервациите за тази година и се оказа, че трябва да реагираме в последния момент. Почти като героите на сериала. Едно са плановете, друго – действителността. Което не означава, че дори в извънредни условия не можеш да си мил, грижовен и усмихнат. Иначе годината беше пълна с предизвикателства, но те не бяха повече от предишните години. Просто бяха различни. Лично аз се справям с трудностите от всякакъв характер, като им търся смисъла. Те винаги имат скрит такъв. Намериш ли го, значи са били трудности със смисъл.

Тази година в сериала отново показвате красотата на българската природа, но този път главният герой не е морето, а планината. Как се чувстваше в живописния Велинград и кое предпочиташ за почивка - море или планина?

Не се познавахме с Велинград преди, но след края на снимките мога да кажа, че се разделихме като добри приятели. Мястото винаги е отделен герой в разказа и Велинград изигра чудесно ролята си. Благодаря му, че беше толкова отзивчив. Иначе планините пречистват и успокояват, докато морето енергизира. През тази година определено имах нужда от планина. Нека не ми се сърди морето, но с него ще се видим евентуално догодина.

софия маринкова all inclusive
Снимка: NOVA

Представяме си снимачната площадка на All Inclusive като голям купон, всички изглеждате много задружни. Разкажи ни някоя забавна случка от снимачния процес. 

Снимачната площадка е голям купон, само ако всичко върви в график и на хората им остане време да се забавляват. През останалите периоди е работа и като всяка работа има своите особености. Снимахме над месец и половина, всички бяхме далеч от семействата си и това понякога ти липсва, дори денят да е бил чудесен във всяко отношение. Но екипът и колегите са страхотни хора и почти не усетихме как мина цялото това време. Иначе най-забавно в сничания процес е, когато в последния момент ти хрумне нещо щуро, което да добавиш към сцената и то да сработи. Тогава всички са доволни. Щастливка съм, че работих с хора, които умеят така добре да импровизират. Понякога с Елена Атанасова, с която имам най-много общи сцени, така се увличахме, че едвам се удържахме да не завършим кадъра със смях. Загледайте се специално как се стараем понякога да не се разхилим. Мисля, че това е тайната на добрата комедия – смехът да е навсякъде.

Героинята ти Елена е бременна във 2-ри сезон. Беше ли предизвикателство за теб да изиграеш бременна жена с всички нейни хормони и прищевки? Черпеше ли вдъхновение от собствената ти бременност?

Аз познавам бременността от личен опит, така че не бях съвсем в непознати води. Разбира се, всяка бременност е различна, както и всяка бременна. Държа да кажа, че сценаристите са мъже и моята Елена играе една малко мъжка представа за бременните – като досадни мрънкащи въртележки от хормони. Но как биха могли да знаят те наистина какво е усещането? Само жените ще ме разберат напълно.

софия маринкова all inclusive
Снимка: NOVA

И като заговорихме за бременност, ти самата си млада майка, какво би посъветвала останалите млади майки, за да не губят мотивация в преследването на мечтите си?

Най-вече бих ги посъветвала да не премислят всичко чак толкова много, да не губят нито мотивацията си, нито мечтите и да не взимат съвети от други млади майки. Извън кръга на шегата, бременността отдавна не е спирачка за женските мечти. И това младите майки го знаят, без да им го казвам. Разбира се, всичко зависи от мечтите.

Синът ти вече е ученик, но на какво научи той теб през годините, откакто се е появил в живота ти? 

Научи ме на търпение, на което много бих искала и аз да го науча. И двамата сме малко нетърпеливи. Той е много смел за нещата, за които аз не съм. И обратното. Например той обича да се катери високо по дърветата, но го е малко страх от драскотини. А аз отдавна свикнах с драскотините и не ми правят впечатление, но от високото ми се завива свят. Заедно ни е най-добре.

Разкажи ни малко повече и за обучението ти. Какъв беше Стефан Данаилов, в чийто клас си завършила НАТФИЗ, като професор и с какво ще го помниш винаги?

Мастера, както го наричахме всичките му ученици, беше широко скроен човек. Такива са големите хора – и в изкуството, и в живота. Какво да научиш от такава грамада, когато ти си съвсем дребен. Най-вече да не се свиваш. Все ни караше да стъпваме тежко, да разгърнем рамене и да отпуснем гласа. Направи ни по-големи хора, отколкото мислехме, че сме. Това е урок отвъд НАТФИЗ. В театралната академия учиш занаята на сцената, но от преподаватели като Стефан Данаилов усвояваш изкуството на живота. Мастер, ако отнякъде видиш как съм отговорила на този въпрос, сигурна съм, че ще се усмихнеш. Ама аз така те разбрах.

софия маринкова all inclusive
Снимка: NOVA

Първата премиера на Театър „София“ за този сезон е представление с твое участие. Може ли да ни разкажеш повече за ролята си в него?

Играя моделът Катя. Появява се в центъра на голямо объркване и се чувства адски странно. Ролята ми е малка, но това позволява да си я изпипам до детайли. Понякога с големите роли е по-трудно в това отношение. Катя е литовка, не разбира какво й се говори и е симпатично глуповата. Много я харесвам. Сигурна съм, че и зрителите ще я харесат. Дано и тя го разбере.

Ако можеш да получаваш само едно нещо от живота на база All inclusive - винаги да го имаш и то по много, какво би било то?

Слънце. Дори да няма всеки ден от другите важни неща в живота, поне винаги ще съм с тен.

Може да гледате новия 2-ри сезон на сериала All inclusive всеки петък от 20:00 по NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти