„За първи път в живота си“ Хари е изключен от важно кралско събитие

Рожденият ден на британския монарх ще бъде отбелязан с традиционния военен парад Trooping the Colour. Той е смятан за едно от най-грандиозните събития за кралското семейство всяка година, а през 2023 г. ще бъде първото такова празненство в чест на новия крал – Чарлз Трети.

Миналогодишният Парад на знамената беше последният в живота на кралица Елизабет Втора, която почина на 8 септември 2022 г., а поводът съвпадна и с Платинения ѝ юбилей като монарх. Припомнете си снимки от събитието в галерията тук:

Камила, Кейт и трите ѝ деца пристигат за парада в чест на кралицата
Кралското семейство наблюдава Парада на знамената от балкона на Бъкингамския дворец
Забавните моменти на принц Луи, принцеса Шарлот и принц Джордж от Парада на знамената

Изглежда обаче, че това ще бъде и прецедент за принц Хари, който няма да присъства на парада. Откакто е бил достатъчно голям, за да го посещава, херцогът на Съсекс е бил канен на всеки такъв повод, но тази година е бил пропуснат от списъка с гости, пише Cosmopolitan.

Кралският експерт Ричард Идън съобщава за Daily Mail, че принц Хари и Меган Маркъл „не са били поканени“, а това е „първият път в живота на Хари, в който не е добре дошъл на официалните тържества за рождения ден на монарха“.

Според британското издание източник на Идън твърди, че решението семейство Съсекс да не бъде поканено е „отражение на състоянието на отношенията в момента“.

Принц Хари наскоро беше в Обединеното кралство за съдебно дело, но според медиите не се е видял с баща си, крал Чарлз, нито брат си, принц Уилям. Смята се, че напрежението между членовете на семейството е достигнало висока точка след като херцогът на Съсекс публикува мемоарите си „Резервният“ през януари тази година.

Към момента Хари съди медийната група Mirror Newspapers за предполагаемо незаконно събиране на лична информация чрез телефонно хакване и измама, както и други незаконни средства. Припомнете си повече по темата в галериите тук:

Шокиращите показания на принц Хари във Върховния съд на Лондон
Какви пикантни разкрития донесе ден втори от показанията на Хари в съда

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти