На крачка от повторение на трагедията: Хари и Меган в "почти катастрофална" гонка с папараци

Принц Хари, Меган Маркъл и майка и Дория Рагланд са участвали в "почти катастрофална" гонка с папараци миналата вечер след събитието, на което Меган бе удостоена с наградата Women of Vision („Жени с визия“) за 2023 г. Ежегодната церемония удостоява с награди „феминистки, които създават промяна“ и „мощни масови лидери“.

"Миналата вечер херцогът и херцогинята на Съсекс, както и госпожа Рагланд бяха въвлечени в почти катастрофална гонка от много агресивни папараци", съобщи говорител на Хари и Меган в изявление до медиите.

"Това безмилостно преследване, продължило повече от 2 часа, доведе до множество предпоставки за катастрофи, включващи и други шофьори на пътя, пешеходци и полицаи. Да бъдеш публична личност логично идва с повече интерес на обществото към теб, но този интерес никога не бива да бъде за сметка на сигурността. Начинът, по който са направени тези снимки, насърчава една ужасна практика, която е крайно опасна за всички замесени", гласи още изявлението.

Гонката е включвала около пет автомобила, които са били шофирани по безрасъден начин от неидентифицирани лица. Тези лица са били преследвани от полицията и не са се подчинили на заповедите им да намалят скоростта. Сред нарушенията за правилата по пътищата, които папараците са направили по време на гонката е било движението им по тротоара, минавали са на червен светофар, навлизали са в насрещното движение и нелегално са блокирали пътя на автомобила на Хари и Меган.

Очевидец разказа пред Си Ен Ен, че охраняващ екип от нюйоркската полиция е последвал Хари и Меган с друга кола и е трябвало да направят няколко резки маневри, за да успеят да се измъкнат от папараците.

Принц Хари винаги е изразявал гласно несъгласието си с методите на папараците и е водил битки с тях в съда. Той е поставял на първо място сигурността на семейството си и това бе една от причините да се преместят в САЩ. Той често е правил паралел с нещата, които е трябвало да преживее майка му Даяна, която загина през 1997 година именно при гонка от папараци в Париж.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти