Меган Маркъл прие престижна награда, кралски експерт определи това като "шамар" за краля

Вчера в Ню Йорк Меган Маркъл бе отличена на наградите Women of Vision („Жени с визия“) за 2023 г. Ежегодната церемония удостоява с награди „феминистки, които създават промяна“ и „мощни масови лидери“.

На събитието Маркъл се появи в компанията на съпруга си принц Хари и майка си Дория Рагланд.

Херцогинята на Съсекс бе избрала златиста рокля без презрамки за случая, съчетана с нежни аксесоари и емблематичната си прическа с пусната коса, сресана на една страна.

меган маркъл
Снимка: Getty

Херцогинята на Съсекс получи престижното отличие от своята близка приятелка Глория Стайнем, която е съосновател на фондацията Ms., ръководеща наградите.

Глория Стайнем, журналист и политически активист, награди Маркъл заради нейното глобално застъпничество за овластяване на жените и момичетата.

Меган и Глория се сближават преди няколко години покрай своите благотворителни инициативи. Те се запознават, след като Хари и Меган се местят в новия си дом в Монтесито, Калифорния, през 2020 г. През същата година двете дами обединяват усилия за пръв път покрай инициатива, целяща да вдъхнови гражданите да гласуват.

В анонса, обявяващ Маркъл като победител на тазгодишната церемония, бившата звезда от „Костюмари“ е описана като „феминистка, защитник на правата на човека и равенството между половете и глобален модел за подражание“.

„Нейното застъпничество за жените и момичетата през целия ѝ живот остава постоянната нишка, която тя вплита както в хуманитарните, така и в бизнес начинанията“, се разкрива още в съобщението.

Приемайки феминистката награда, Меган отправи вдъхновяващо послание, призовавайки жените да „бъдат визионерите на собствения си живот“. Тя увери всички дами, че никога не е късно за житейска промяна. 

Маркъл призова всички да отстояват доброто и справедливостта всеки ден, превръщайки "нашата визия за справедлив свят в реалност".

Същевременно някои кралски експерти изказаха възмущение, че Меган прави публична поява, след като не присъства на коронацията на крал Чарлз III в Лондон 10 дни по-рано, оставайки в Калифорния с децата си.

принц хари
Снимка: Getty

Кристофър Андерсен, автор на книгата „Кралят“, заяви пред Fox News Digital, че счита моментът за крайно неподходящ, като се има предвид, че херцогинята забележимо отсъстваше от „най-важния момент в живота на Чарлз и изключителен момент в световната история.“

„Какъв шамар за мъжа, който я съпроводи до олтара, след като собственият ѝ баща не се появи на сватбата ѝ, и за страната, която тя прие, за добро или лошо, като своя“, каза Андерсен.

„Нали знаете, благотворителността започва от дома“, сподели още той. „През цялото време Хари изглеждаше като риба на сухо и не е нужно да си експерт, за да видиш, че все още страда. Ако тя наистина е чувствителен и грижовен човек, би направила свой основен приоритет това да помогне за възстановяването отношенията на нейния съпруг с брат му принц Уилям и краля.“

чарлз меган хари
Снимка: Getty

„Да се ожениш в кралското семейство, да приемеш титла и след това да се откажеш, за да се възползваш от новия си глобален статут на суперзвезда, изглежда, е безполезно“, категоричен е Андерсен.

Въпреки тези обвинения, други кралски експерти, цитирани от ET, определиха отсъствието на Меган Маркъл от коронацията на крал Чарлз III, като „разумно решение“, имайки предвид, че появата ѝ е могла да засенчи историческия момент.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти