Папараците отвръщат на удара: "Хари и Меган лъжат за катастрофата"

Принц Хари и Меган Маркъл отново са във всички заглавия в медиите след като бяха въвлечени в "почти катастрофална" гонка с папараци в Ню Йорк. Инцидентът се е случил във вторник вечерта, след като бе удостоена с наградата Women of Vision („Жени с визия“) за 2023 г. Ежегодната церемония удостоява с награди „феминистки, които създават промяна“ и „мощни масови лидери“.

В изявление до медиите, говорител на херцозите написа следното: "Миналата вечер херцогът и херцогинята на Съсекс, както и госпожа Рагланд бяха въвлечени в почти катастрофална гонка от много агресивни папараци. Това безмилостно преследване, продължило повече от 2 часа, доведе до множество предпоставки за катастрофи, включващи и други шофьори на пътя, пешеходци и полицаи. Да бъдеш публична личност логично идва с повече интерес на обществото към теб, но този интерес никога не бива да бъде за сметка на сигурността."

Сред нарушенията за правилата по пътищата, които папараците са направили по време на гонката е било движението им по тротоара, минавали са на червен светофар, навлизали са в насрещното движение и нелегално са блокирали пътя на автомобила на Хари и Меган.

Меган и Хари дори са потърсили съдействието на полицията, за да се измъкнат от папараците.

Шофьор на такси, който е бил очевидец на ситуацията, споделя следното: "Не бих го нарекъл гонка или преследване. Не смятам, че някой беше в реална опасност. Не беше като по филмите. Меган и Хари бяха тихи и изглеждаха леко изплашени, но бяха в безопасност."

Фотографската агенция, която стои зад папарашките им снимки и е замесена в гонката, също даде официално изявление по случая:

"Ние ценим прозрачността и етичната журналистика, ето защо искаме да дадем искрен отговор на обвиненията. Наясно сме с изявлението на принц Хари относно "почти катастрофалната гонка", включваща него, Меган Маркъл и майка ѝ. Получихме снимки от вторник вечерта от фотографи на свободна практика - трима от тях са били в атомобили и един на колело. Те са били там, за да отразят престоя на двойката в Ню Йорк. Те не са имали никакво намерение да им причиняват тревоги или да ги наранят."

"Единствени "оръжия", с които са били въоръжени, са били техните фотоапарати. На някои от кадрите дори се вижда как Меган се усмихва. Споре разказите в нито един момент не е имало опасност от катастрофа и нито един фотограф не се е чувствал застрашен", разкриват още от агенцията.

Те дори твърдят, че охраната на Меган и Хари са били тези, които са шофирали безрасъдно и опасно. 

"Меган и Хари не са били застрашени в нито един момент", завършва изявлението.

Дори кметът на Ню Йорк коментира случая. Ерик Адамс направи изявление по време на прес конференция и съобщи, че има информация, че двама полицаи е можело да бъдат ранени по време на гонката.

"Трудно ми е да повярвам, че е имало двучасова гонка по улиците на Ню Йорк, но дори и 10 минути в такава ситуация са изключително опасни", сподели той.

"Ясно е, че пресата и папараците искат да си свършат работата и да имат снимки, но сигурността е на първо място. Ню Йорк не е някой малък град. Никъде не бива да се шофира безрасъдно, а в толкова населен град, още повече."

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти