Хари с шокиращи показания в съда: Краят на предишната му връзка, истинският му баща и подслушването на Даяна

Принц Хари пристигна във Върховния съд на Лондон на 6 юни и официално свидетелства по делото за хакване на телефонa му срещу медийната група Mirror Group Newspapers (MGN), като с това се превърна в първата британска кралска особа, която свидетелства в съдебен процес от повече от век насам. Историческите показания на Хари издадоха и няколко шокиращи и крайно интересни подробности от живота на принца.

В своето свидетелско изявление от 55 страници, публикувано от New York Times, Хари пише, че „искрено чувства, че във всяка връзка, която някога е имал – било то с приятели, приятелки, със семейството или с армията, винаги е била замесена трета страна, а именно таблоидната преса."

Делото на Хари, според BBC (което е заведено през 2019 г.), включва 148 статии, публикувани между 1996 и 2010 г. Неговите показания идват почти месец след като MGN, притежаваща издания като Daily Mirror, Sunday Mirror и Daily Express, се извини на херцога на Съсекс за един единствен случай на незаконно събиране на информация в началото на процеса.

„MGN безрезервно се извинява за всички подобни случаи на незаконно събиране на информация“, се казва в изявлението на издателя, написано в съдебна документация от 10 май, според BBC, „и уверява ищците, че подобно поведение никога няма да се повтори“. Компанията добави, че въпросното нарушение, което не е част от делото срещу MGN, "налага обезщетение".

Извинението дойде и един месец след като Хари разкри информация, че брат му, принц Уилям, е уредил извън съда случаите с хакване на неговия собствен телефон срещу „много голяма сума“.

По време на свидетелските си показания херцогът на Съсекс засегна много личини теми - от връзката на покойната му майка принцеса Даяна с пресата до раздялата му с бившата му приятелка Челси Дейви.

Бъкингамският дворец все още не е коментирал текущия процес.

Продължете да четете в галерията, за научите кои са шокиращите показания, които принц Хари даде във Върховния съд на Лондон:

Шокиращите показания на принц Хари във Върховния съд на Лондон

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти