Възможно ли е принц Хари да стане крал?

Докато през изминалия месец тема №1 за британското кралско семейство беше коронацията на Чарлз Трети, някои разсъждават върху линията за наследяване на трона и дали все още принц Хари отговаря на условията да стане крал.

Може да е учудващо, но въпреки оттеглянето му от задълженията на старши работещ член на кралското семейство, отговорът на въпроса дали може да бъде крал един ден всъщност е „да“ – но това изисква неприятен развой на събитията.

Принц Хари пристигна сам на коронацията на баща си

Към момента херцогът на Съсекс е на пето място на опашката за трона – наследяването му е „привилегия“ по рождение, която не може да бъде отменена без специално произнасяне от страна на парламента, пише Cosmopolitan.

Има обаче цяла поредица от събития, които трябва да се случат, за да може действително да бъде достигне етапа, в който принц Хари да стане крал. Настоящият престолонаследник, който се очаква да стане монарх, когато крал Чарлз Трети си отиде, е принц Уилям.

В случай че смъртта на принц Уилям настъпи преди тази на крал Чарлз, принц Хари все още няма да бъде мигновенният избор за крал. Тази чест ще премине към най-големия син на принц Уилям принц Джордж.

В случай че той не е в състояние да изпълни задължението да стане монарх, тронът следва да бъде зает от следващото по възраст дете в семейството на принц Уилям и принцеса Кейт – принцеса Шарлот. А в случай че и тя не успее, принц Луи също стои на опашката пред своя чичо.

Към момента след Хари в реда за онаследяване е синът му принц Арчи (да, тъй като дядо му е настоящият крал, Арчи вече е принц), следван от по-малкото дете на Хари и Меган на опашката  – принцеса Лилибет.

Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII

В крайна сметка - да, принц Хари може един ден да стане крал, но това ще бъде предшествано от неприятни събития. Друг, малко по-позитивен вариант, е принц Уилям да избере абдикация (което изглежда много малко вероятно), а по това време принц Джордж да е на възраст под 18 години.

На практика тогава принц Хари (или друг старши член на кралското семейство – следващ по линия е принц Андрю) ще бъде призован да действа като регент, докато дойде моментът принц Джордж да заеме трона. Що се отнася до това дали Хари или Уилям ще абдикират, е друг въпрос.

А дори херцогът на Съсекс да има възможността да седне на трона, той може да избере абдикация. Принц Хари нееднократно е изявявал желание да се дистанцира от кралските протоколи и вниманието на медиите – което вероятно ще се увеличи още повече, ако стане крал.

Мястото на принц Хари при коронацията на баща си

Абдикацията на Чарлз също стана предмет на обсъждане след смъртта на Елизабет Втора. В интернет наново изплува предсказание на Нострадамус, което според тълкуватели означава, че Чарлз ще бъде заменен от човек, изненадващ за мнозина.

Нострадамус предсказва абдикация за Чарлз, но Уилям няма да е крал?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти