Edna противоречива звезда на 61: честит рожден ден на Том Круз!

Днес Том Круз, една от най-големите звезди в Холивуд, празнува своя 61-ви рожден ден. Едновременно обичан и мразен, не може да му се отрече, че той е сред най-разпознаваемите актьори и е оставил дълбока следа във филмовата история.

Том Круз е роден е в Сиракюз, САЩ през 1962 г. Има три сестри и през детските му години неговото семейство често пътува. Още преди да навърши 15 той сменя повече от 10 училища в САЩ и Канада. Когато е на 14 години семейството му се заселва за постоянно в Ню Джърси.

През гимназиалните си години Том постъпва в семинария с идеята да учи за свещеник, но влечението му към актьорската професия го кара да изостави това начинание. След като завършва гимназия, той се премества в Ню Йорк, за да работи като актьор.

Децата на Никол Кидман и Том Круз - Изабела и Конър, през годините

Първата си роля в киното Том Круз получава през 1981 г., където играе периферен персонаж. Играта му във филма е харесана от публиката. През следващите години получава роли в няколко големи филма – „Топ Гън“ (1986), „Цветът на парите“ (1986), „Рейнман“ (1988), „Роден на четвърти юли“ (1989) и други. След тези свои изяви Круз се превръща в един от известните на публиката актьори, което му помага да получи роли във филми като „Интервю с вампир“ (1994) и „Мисията невъзможна“ (1996). И двете ленти му носят голям световен успех.

През 1996 г. Том Круз участва във филма „Джери Магуайър“, за който е номиниран за награда Оскар в категорията най-добър актьор. С филмите, в които участва през 90-те години, Том поставя рекорд като става първият актьор в света, участвал последователно в пет филма с приходи над 100 милиона долара – „Доблестни мъже“ (1992), „Фирмата“ (1993), „Интервю с вампир“ (1994), „Мисията невъзможна“ (1996) и „Джери Магуайър“ (1996).

Том Круз е обявен от списание Форбс за най-влиятелната фигура в шоубизнеса за 2005 г.

Том Круз получи най-голямата награда на фестивала в Кан

От католическата вяра се отказа публично през 1990 г. и приема сциентологията (Църква на Сциентологията), към която принадлежи и първата му съпруга Мими Роджърс. Техният брак е сключен през 1987 г., а през 1990 г. е разтрогнат.

От 1990 г. до 2001 г. Том Круз е женен за Никол Кидман, с която се запознават снимачната площадка на филма „Дни на грохот“. Впоследствие съпрузите осиновяват две деца – Изабела Джейн и Антъни Конър. Том Круз подава молба за развод с Никол Кидман три дни преди 10-годишнината от брака им. Съгласно американското законодателство, след навършване на 10 години от брака, при развод бившият съпруг се задължава да изплаща доживотна издръжка на съпругата. В този момент Кидман е бременна в третия месец и малко по-късно пометва.

След втория си развод актьорът има тригодишна връзка с друга актриса – Пенелопе Крус, с която се разделят през 2004 г.

ТЕСТ: Планирай перфектния си ден и разбери коя филмова героиня си ти

През 2005 г. се запознава с друга своя колежка – Кейти Холмс. Младата актриса е известна най-вече от сериала „Кръгът на Доусън“ и филмите „Момчета-чудо“ и „Партито на Ейприл“. На 17 юни 2005 г. 44-годишният актьор прави предложение за брак на 27-годишната Кейти на върха на Айфеловата кула в Париж. На 18 април 2006 г. се ражда първото и за двамата актьори дете, което те кръщават Сури. През 2012 г. двамата се развеждат. 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти