Вечната екшън звезда: Том Круз с шеметна поява и най-голямото признание на фестивала в Кан

Актьорите от „Топ Гън: Маверик“ кацнаха със стил на червения килим на 75-ия годишен филмов фестивал в Кан в сряда. Спектакълът започна с пристигането на суперзвездата Том Круз, който поздрави феновете, преди да мине по червения килим с колежката си Дженифър Конъли.

Към Круз и Конъли се присъединиха и актьорите Джон Хам, Майлс Телър, Глен Пауъл и Джей Елис. Пристигането на актьорския състав беше още по-запомнящо се, когато осем самолета изпуснаха дим в цветовете на френския флаг над събитието.

Том Круз на фестивала в Кан

На фестивала Круз беше отличен от режисьора в Кан Тиери Фремо, който призна в речта си приноса на актьора за международната поп култура и показа кадри от неговата филмография. След това той изненада Круз със „Златна палма“ - най-голямата награда на фестивала, а церемонията и речта бяха посрещнати с бурни овации от тълпата.

„Никога няма да забравя тази вечер“, каза развълнуван Том Круз, докато сред публиката също се виждаха разчувствани и дори разплакани от речта му звезди. След речта на Фремо холивудският ветеран покани всички присъстващи режисьори да се изправят в знак на признание за тяхната работа. „Благодаря ви за това време. Правя тези филми за всички вас“, завърши 59-годишният актьор.

Том Круз получи най-голямата награда на фестивала в Кан

Що се отнася до филмографията му, Том Круз е традиционалист.

Преди премиерата на „Топ Гън: Маверик“ в сряда в рамките на фестивала, актьорът призна, че „никога“ не е обмислял излъчване в стрийминг платформите за своя филм, който беше отложен заради пандемията.

„Това никога нямаше да се случи. Никога“, каза Круз за възможността за стрийминг-дебют на продължението. „Аз правя филми за големия екран.“

По време на панела в сряда, Круз също каза, че носи бейзболна шапка, за да гледа собствените си филми под прикритие в кината, и посочи, че се стреми да прави филми, които ще издържат изпитанието на времето.

Звездите от „Топ Гън: Маверик“ на премиерата на филма в Кан

Това беше празник, който се очакваше от много време. „Топ Гън: Маверик“ трябваше да излезе през 2019 г., но беше отложен за 2020 г., заради специалните ефекти, а след това пандемията разби плановете на екипа за неопределено време.

„Това е невероятна вечер и невероятно време... просто да видя лицата на всички ви“, каза Круз от сцената. „Изминаха 36 години от първия „Топ гън“ и трябваше да забавим продължението с години заради пандемията.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

След това Круз призова актьорския състав, който включва Дженифър Конъли, Майлс Телър и Джон Хам, и изпълнителния екип на Paramount да се изправят, докато публиката аплодираше.

„Този ​​филм беше мечта“, каза Круз. „Говорихме за това по време на снимките. Просто искам да видя лицата на всички. Няма маски и сме в киносалон. Ще попия всичко това и се чувствам много благодарен. Ние сме тук за вас. Правя всички тези филми за всички вас и съм много благословен да правя това, което правя. Насладете се на тази вечер. Всички вие направихте живота ми.“

Публиката на фестивала реагираше емоционално по време на прожекцията, аплодирайки и ахкайки на каскадите. А най-вълнуващият момент дойде, когато Вал Килмър, който изигра Айсмен в оригиналния филм, се появи в сцена с Круз. Прожекцията завърши с петминутни овации от публиката.

Още за фестивала тази година:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти