Да се откажеш от дъщеря си заради религията: мистериозната история на Том Круз и Сури

Макар да е една от големите суперзвезди от големия екран, Том Круз получава критики заради отношенията със своята дъщеря. Или по-точно – отсъствието им.

Сури Круз се ражда през април 2006 г., седем месеца преди родителите ѝ Кейти Холмс и Том Круз да се оженят. Момичето е единственото биологично дете на актьора, който осиновява момиче и момче по време на предишния си брак с Никол Кидман.

Сури - дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс, през годините

Шест години по-късно Том и Кейти се разделят, като тогава никой от двамата не посочва публично причината. Според слуховете разводът им е иницииран от актрисата, когато тя разбира, че съпругът ѝ смята да изпрати Сури на обучение, подготвящо я за членство в Сциентоложката църква – институцията, смятана и до днес за пречка между баща и дъщеря.

След развода Кейти Холмс е тази, която полага грижи за детето им, след като двете се установяват в Ню Йорк и често са забелязвани заедно. Смята се обаче, че Том Круз не е виждал Сури от 2013 г. насам, когато той и момичето последно са заснети на публично място – а ако се вярва на някои, и от по-рано.

Според редица източници религията на актьора всъщност му забранява да се среща с дъщеря си, тъй като тя не принадлежи към сциентологията. По повод кадрите на Сури и Том от 2013 г. бившата членка на църквата Саманта Доминго заявява пред US Weekly: „Може би го e направил за снимка, за да изглежда, че поддържат връзка, за да не бъде критикуван.“

Църквата обаче яростно отрича казаното и твърди пред изданието: „Всичко във вашето запитване погрешно представя Църквата на сциентологията, нейните практики и начина на живот на нейните служители.“

Звездите, които станаха бащи на възраст 50+ >>>

Според твърдения на Fox News от 2016 г. Круз е изгубил връзка със Сури, когато тя е била на седем. „Ако той искаше да я види, можеше да я види“, казва източник пред New York Post през юни същата година и добавя: „Дори хората в затвора имат право да виждат децата си.“ Запознати твърдят, че звездата има право да вижда дъщеря си 10 дни в месеца.

Самият Том Круз обаче съди медиен гигант заради твърденията в списание, че актьорът е „изоставил“ Сури след раздялата с майка ѝ. Звездата тогава признава, че Холмс е подала молба за развод, защото е искала да „защити Сури от сциентологията“.

Том казва още, че Сури вече не е член на църквата - нещо, което Huffington Post нарича „огромен компромис, тъй като всеки, който напусне вярата, се смята за „потискащ човек“ и е откъснат от всички членове на църквата, включително непосредствените членове на семейството си“.

Известните мъже, които станаха бащи след 60

Но с толкова много противоречиви твърдения истината за връзката между баща и дъщеря все още е загадка. Макар да е отдалечен от Сури, Том Круз все още обича дъщеря си и иска най-доброто за нея, споделя източник пред HollywoodLife.

Последните твърдения за отношенията между двамата идват от изданието In Touch Weekly, за което неназован близък приятел на актьора казва, че Том е взел решение да се откаже от сциентологията, за да се сближи със Сури. „Той видя колко пораснала беше и това промени всичко. Том пожертва най-важните неща в живота си за сциентологията и ако някога се откаже, това ще бъде заради дъщеря му”, казва източникът, цитиран от БГНЕС.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOLA! USA (@holausa)

Сури вече е тийнейджър и все повече прилича на двамата си родители. И ако връзката с баща ѝ е проблемна, то момичето поне се радва на изключително близки отношения със своята майка.

Макар и рядко да постава дъщеря си под светлинита на прожекторите, Кейти Холмс честити рождения ден на дъщеря си през 2020 в Instagram, където написа: „Толкова съм благословена да бъда твоя майка“, а в отделна публикация споделя снимка на Сури в гръб.

Източник на Us Weekly твърди за Кейти и Сури: „Трудно бихте открили майка и дъщеря, които да са по-синхронизирани помежду си. Те са истински екип - връзката им е прекрасно нещо, на което да бъдем свидетели“.

„Ако Кейти се чувства стресирана или потисната, Сури е много състрадателна и любяща“, споделя още той. „Кейти чувства, че дъщеря ѝ наистина е нейният ангел...Не е преувеличено да се каже, че Сури и Кейти са се спасили една друга. Те наистина са прекрасни заедно.“

Сури - дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс, през годините

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти