Бриджит Макрон празнува 70-ия си рожден ден „притеснена за своята безопасност“

Бриджит Макрон навършва 70 години на днешния 13 април и ще прекара рождения си ден „под строга охрана“, твърди източник на Daily Mail от Париж.

За първата дама на Франция празникът ще премине при засилени мерки за сигурност заради бурните протести срещу съпруга ѝ, президента Еманюел Макрон.

Източник, близък до мадам Макрон, споделя пред Daily Mail, че тя е „притеснена за собствената си безопасност и тази на съпруга си“ и почти не напуска Елисейския дворец в Париж.

Хиляди се очаква да протестират в четвъртък по улиците на столицата срещу решението на Макрон за повишаване на възрастта за пенсиониране във Франция от 62 на 64 г. без гласуване в парламента.

Измина месец откакто френският президент обяви своята пенсионна реформа, заявявайки, че ще използва президентски указ, за ​​да я включи в устава.

През последните дни мадам Макрон стана свидетел на демонстранти, които се опитваха да се доближат до 45-годишния ѝ съпруг – включително по време на посещението на двойката в Холандия, където двойката прекара изминалите дни.

Вижте снимки от престоя им в галерията тук:

Бриджит и Еманюел Макрон на двудневно посещение в Холандия

При пристигането на Макрон в Амстердамския университет мъж беше видян да спринтира към президента с викове „Тук сме!“, но беше хванат и повален на земята от охрана. Инцидентът идва след като по време на протест миналата седмица беше запален La Rotonde, любимия ресторант на Макрон в столицата.

Около 5000 полицаи ще бъдат по улиците на Париж на 13 април, като подобни протести са планирани в цялата страна.

„Бриджит е изключително обезпокоена от случващото се“, твърди източникът от френската столица.

„Преди тя се разхождаше в местните паркове със съпруга си и водеше кучето им Немо на дълги разходки край Сена. Сега това е невъзможно, защото тя трябва да е под строга охрана в Елисейския дворец, който се охранява ден и нощ.“

Източникът потвърждава, че за юбилея си първата дама на Франция планира „скромно празненство“. В интервю по-рано тази година мадам Макрон заяви: „Когато навърша 70, ще чуете за това, сигурна съм. Този ден няма да чета нищо.“

Бриджит и Емануел Макрон се женят през 2007 г. след дълга връзка. Тя започва, когато бъдещата първа дама преподава актьорско майсторство на Еманюел в Амиен, Североизточна Франция.

По-късно Бриджит се развежда с първия си съпруг, от когото има три деца, за да се омъжи за Макрон.

В следващите три десетилетия семейството често се сблъсква с напомняния за 25-годишната разлика във възрастта. Когато Еманюел Макрон става публична личнност - първо като министър, а след това като кандидат за президент през 2016 г., мнозина се усъмняват дали такава необичайна двойка може да бъде автентична.

Въпреки че привързаността помежду им оборва мнението на скептиците през годините, общественият интерес към първата двойка на Франция и възрастта на Бриджит не спира.

4 важни истини за двойките с голяма възрастова разлика

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти