Как приятелството между Дженифър Анистън и Джордж Клуни оцеля през годините

Спомняте ли си епизода от „Приятели“, където Джордж Клуни и Ноа Уайли се появиха в лекарски униформи, досущ като героите си от „Спешно отделение“? Тогава Рейчъл беше с навехнат крак, но без здравно осигуряване, затова трябваше да се представи за Моника в болницата.

Героинята на Анистън може и да изгуби шанса си с д-р Майкъл, изигран от Клуни, но пък в лицето на актъора спечели приятел за цял живот.

От този епизод нататък пътищата на двамата екранни любимци не спират да се преплитат, а неизменна част от тях се превръща и Брад Пит.

През 1999 г. Джордж Клуни напуска сериала „Спешно отделение“, за да се отдаде на игрални филми и продуценство. Компанията Maysfield Pictures, която създава съвместно с Робърт Лоурънс, подготвя филма „Метъл бог“, където Брад Пит е ангажиран с главната роля. Той обаче се отказва от проекта, но тогавашната му половинка Дженифър Анистън заснема ролята си в лентата от 2001 г., окончателно озаглавена „Рок звезда“. Това е и първият филм, където Джордж Клуни участва като продуцент.

По-нататък снимачните площадки на цели четири филма срещат Пит и Клуни, включително трилогията „Бандата на Оушън“. Продуцентът на поредицата казва пред списание People, че по това време с Джордж Клуни и Джулия Робъртс веднъж се отбили, за да вземат Брад за вечеря. Той обаче предпочел да остане в хотелската си стая, за да гледа „Приятели“ – нарекъл това „среща със съпругата ми“.

Най-красивите моменти на Дженифър Анистън през годините

По време на снимките на „Бандата на Оушън 2“ в Рим през 2004 г. Анистън успява да се присъедини към кратката почивка на Мат Деймън, Джулия Робъртс и компания до езерото Комо. Там актьорите отдъхват във Вила Олеандра – собственост на Джордж Клуни.

След попиване на слънчеви лъчи върху яхтата му през януари 2005 г. на хоризонта се появяват облаци, когато става ясно, че отношенията между Анистън и Пит са към края си. По време на премиерата на „Бандата на Оушън 2“ в Токио актьорът отказва да коментира раздялата.

Тя обаче не се превръща в повод за Дженифър и Джордж да прекратят контакт.

Клуни е сред продуцентите на романтичната комедия „Хората говорят“ от 2005 г., където Анистън играе главната роля. Когато на следващата година Дженифър Анистън за първи път присъства на Оскарите, двамата с Клуни са повече от радостни да се засекат на червения килим.

Дженифър Анистън Джордж Клуни
Снимка: Getty

Те продължават да се сдобиват с общи приятели през годините, сред които Джими Кимъл, Джон Красински и Хауърд Стърн. Клуни се разбира добре и с Джъстин Теру, който става част от живота на Анистън в началото на последното десетилетие. Джордж Клуни и тогавашната му приятелка Стейси Киблър дори почиват в Швейцария заедно с Дженифър и Джъстин през 2012 г.

Вечерта преди да тръгнат обратно към вкъщи, Клуни се събира на по питие с Пит, но заглавията във вестниците, свързани с тази тяхна среща, и дългото приятелство между актьорите не пречат на Анистън да пътува с Джордж и Стейси на връщане към дома.

Как се промени магнетичният Джордж Клуни през годините

През 2011 г., когато връзката между Дженифър и Джъстин все още не е обявена, журналист от британското списание Red съветва Анистън да се събере с Клуни, за да сложат край на слухове за техни връзки. Актрисата се съгласява през смях:

„Това наистина ще затвори устите! Мога да се обадя на Джордж и да му кажа: „Скъпи, нека просто се оженим и имаме деца.“ Трябва да го заведа на обяд, за да решим как да сложим край на всичко.“

Сватба не следва, но приятелите отново се събират по поводи като частна вечеря през 2013 г., организирана от Клуни, в любимия курорт на Анистън – Кабо Сан Лукас, малко след Коледа, както и брънч в плажния клуб El Dorado в Мексико през първите дни на новата 2014.

Клуни кани Анистън и Теру на сватбата си в Италия през септември същата година, но двамата не успяват да отидат. Запитана за евентуално събиране на „Приятели“ в Шоуто на Елън Дедженерис, Дженифър се шегува:

„Всичко е възможно, Елън. Всичко. Нали? Джордж Клуни се ожени…Това е доказателство, че нищо не е невъзможно.“

Сияйни заедно: Джордж и Амал Клуни

А когато след няколко дни става ясно, че Теру и Анистън вече не са заедно, Клуни опровергава слуховете за събирането на Дженифър и Брад, като и отрича да се опитва да им помага за това.

Но ето, че повече от 20 години и няколко връзки по-късно приятелството на Анистън и Клуни не се е променило – през юни 2018 г. актрисата беше сред гостите на церемонията на Американския филмов институт, където колегата ѝ получи почетната Награда за цялостно творчество.

„Джордж, ти имаше късмета ние да останем в ефир всяка четвъртък вечер, откъдето проправихме пътя за всеки твой бъдещ успех“, не пропусна да се пошегува Анистън в речта си. Кортни Кокс, застанала до нея на сцената, каза: „Всички са тук тази вечер, за да ти благодарят“, а Дженифър завърши: „А ние сме тук за други две думи: пак заповядай.“

Дженифър Анистън Джордж Клуни
Снимка: Getty

Тайните за младост на Дженифър Анистън

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти