Джордж Клуни разкри кои известни актьори съжаляват, че са отказали роли в „Бандата на Оушън“

Ако трябва да изброите няколко успешни филма с интригуващ сюжет и истински звезден ансамбъл в главните роли, със сигурност „Бандата на Оушън“ е един от първите, за които ще се сетите, нали?

Между 2001 и 2007 г. излизат три успешни части от франчайза за бандата симпатични и хитри измамници, които превърнаха обирите в забавно приключение и истинско зрелище.

Всъщност „Бандата на Оушън“ е римейк на класиката „Rat Pack“ от 60-те години. Главните роли са поверени на Джордж Клуни, Брад Пит и Мат Деймън, но към тях се присъединяват още звезди като Джулия Робъртс, Катрин Зита-Джоунс, Анди Гарсия, Венсан Касел, Ал Пачино и много други.

И трите части на филма са обичани от киноманите и до днес не само заради интересния сценарий, но и заради неоспоримата екранна химия на актьорите, които са и близки приятели в реалния живот.

И въпреки че „Бандата на Оушън“ минава за „мъжки филм“ заради криминалната нишка за обирджиите, едва ли има дама, която може да остане равнодушна към тандема Брад Пит и Джордж Клуни. А ето че и други горещи актьори са могли да станат част от актьорския състав.

В интервю по време на филмовия фестивал TCM Classic Film Festival 2023 Джордж Клуни и режисьорът Стивън Содърбърг издадоха някои тайни от кухнята на филма от 2001 г. и неговия звезден актьорски състав.

Оказва се, че някои много известни актьори са отказали роля в „Бандата на Оушън“ и вероятно сега съжаляват, че не са се присъединили към Дани Оушън и групата му.

Клуни разкри, че Марк Уолбърг и Джони Деп са преговаряли за Линус, ролята, която в крайна сметка е поверена на Мат Деймън.

бандата на оушън
Снимка: Getty

„Стивън [Содърбърг] току-що беше работил по „Ерин Брокович“ и „Трафик“ и беше номиниран за режисьор и за двата филма“, спомни си Клуни на събитието. „И така, хората наистина искаха да работят с него.“

Въпреки желанието да работят с режисьора, Уолбърг и Деп отказали предложението да се присъединят към Клуни във филма.

„Някои много известни хора веднага ни казаха да си гледаме работата“, разкри Джордж с усмивка.

„Марк Уолбърг е един от тях. Той го каза“, намеси се водещият на TCM Бен Манкевич.

бандата на оушън
Снимка: Getty


И Джони Деп. Имаше и други... братята – Оуен [и Люк] Уилсън“, добави Клуни. „Сега съжаляват. О, да, съжаляват! Както аз съжалявам, че снимах шибания „Батман“.“

Уолбърг и Деп не са единствените звезди, които пропускат роля във франчайза за чаровния и хитър обирджия Дани Оушън.

През 2021 г. Бен Афлек също говори за пропуснатия шанс, като разказа как са протекли преговорите с Клуни с присъщото си чувство за хумор и ирония. Той се пошегува, че също е отказал участие в „Бандата на Оушън“, защото не бил сигурен, че Клуни е „достатъчно голяма звезда“.

бандата на оушън
Снимка: Getty

Появявайки се в „Шоуто на Джес Кейгъл“, за да популяризира филма, режисиран от Клуни, „The Tender Bar“, Афлек разказа за дългогодишната си професионална връзка с Джордж.

„Той говори с мен за „Бандата на Оушън“ и аз си казах: „Не знам, Джордж. Не знам дали си [достатъчно голяма] звезда. Не знам дали се справяш добре. Ще видя. Как се случват нещата с тези франчайзи? Кои са тези други актьори, които събрахте?“ – продължи да се шегува Афлек. "Кой е този [Стивън] Содърбърг? Не съм готов за това. И все още не вярвам в теб. Ще те държа на ръка разстояние.“

бандата на оушън
Снимка: Getty

Все пак Афлек и Клуни обединяват сили по-късно, като работят заедно по политическия трилър „Арго“ (2012 г.), на който Клуни е продуцент, а Бен Афлек е режисьор и влиза в главната роля. А в „Бандата на Оушън“ се снима братът на Бен, Кейси Афлек.

Същевременно от години се говори, че Клуни, Брад Пит и Мат Деймън са готови да се съберат отново за четвърта част на "Бандата на Оушън", но засега никой от тях не е потвърдил официално, че започват работа по такъв проект. 

Времето лети: Уникални снимки от премиерата на "Бандата на Оушън"

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти