Тъжни новини за Оливия Мън: актрисата разкри, че се бори с рак на гърдата

Американската актриса Оливия Мън разкри, че е била диагностицирана с рак на гърдата миналата година и е претърпяла четири операции през последните 10 месеца.

Публикувайки в Instagram, 43-годишната звезда от "Нюзрум" каза, че нейните операции са включвали двойна мастектомия.

Мън каза, че ракът е бил "агресивен" и "бързо прогресиращ", но е бил хванат "достатъчно рано, за да има опции".

15 знаменитости, които се сблъскаха с битката с рака

Тя добави, че е "искала да премине през най-трудните части, преди да сподели" новината.

►„Ракът не е смъртна присъда“: Вдъхновяващата история на Синтия Никсън

Актуализацията на здравето на Мън идва три дни след като тя присъства на Оскарите с партньора си, комика Джон Мулани. Двамата имат  двегодишен син на име Малкълм.

оливия мън
Снимка: Getty

Актрисата, която участва в "Меджик Майк", "Железният човек 2" и "X-Men: Апокалипсис", каза, че е разбрала за рака, след като е тествала 90 различни ракови гена и е отишла на мамография.

►Да живееш 30 години с рак: вдъхновяващата борба на Оливия Нютън-Джон, за която „всеки ден така или иначе е подарък“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Въпреки че тези тестове са били отрицателни, Мън каза, че нейният лекар е разработил нейния "оценъчен резултат за оценка на риска от рак на гърдата" - което по-късно е довело до допълнителни тестове, включително биопсия, която показва, че "имах рак на Luminal B и на двете гърди".

Споделяйки съобщението си заедно със снимки и видео от болницата, тя написа: „Luminal B е агресивен, бързо развиващ се рак. Тридесет дни след тази биопсия ми направиха двойна мастектомия. Чувствах се напълно добре един ден, до събуждането ми в болнично легло след 10-часова операция на следващия."

„Късметлийка съм“, добави тя. „Хванахме го достатъчно рано, за да имам опции.“

Тя също така каза, че след диагнозата е плакала само два пъти.

Мън завърши публикацията, като похвали Мулани, нейното семейство и приятели, както и лекари, медицински сестри и болничен персонал.

„Много съм благодарна на Джон за нощите, които прекара в проучване какво означава всяка операция и лекарство и какви странични ефекти и възстановяване мога да очаквам“, каза тя.

„За това, че беше там, преди да вляза във всяка операция, и беше там, когато се събудех, винаги поставяйки рамкирани снимки на нашето малко момче Малкълм, така че да е първото нещо, което виждам, когато отварям очи", продължи тя.

„Благодаря на приятелите, които са имали рак на гърдата, и на приятелите, които ме свързаха с приятели, които са имали рак на гърдата, за това, че ме преведоха през някои от най-несигурните и поразителни моменти", завърши актрисата.

10 храни, които намаляват опасността от рак на гърдата

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти