Истински герой: Джейн Фонда и смелите битки с рака

През 2022 година филмовата звезда Джейн Фонда шокира феновете си с друго признание за тежко заболяване. Информацията за това се появи на личната страница на актрисата в социалните мрежи.  

Фонда бе диагностицирана с неходжкинов лимфом. Патологичният процес най-често започва в лимфните възли, по-рядко в костния мозък, в слезката и най-рядко в нелимфни органи. Рано или късно следва прогресия и генерализация. Често процесът стартира като възлов и в хода на туморната прогресия става дифузен, заличавайки напълно нормалната структура на лимфния възел. До 44% от лимфомите с ниска степен на злокачественост във времето се трансформират хистоморфологично и клинично в лимфоми с висока степен на малигненост. Един от ефективните методи за контрол е химиотерапията, на която звездата вече се подлага. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

„Тази форма на рак е лечима. 80% от хората оцеляват, така че се чувствам голяма късметлийка. Също така съм щастлива, че имам здравна застраховка и достъп до най-добрите лекари и качествено лечение. Почти всяко семейство в Съединените щати се сблъсква с рака в даден момент и толкова много от тях нямат достъп до качествените медицински грижи, които получавам. Това е грешно“, каза актрисата.  

Тя също така призна, че е решена да се бори решително: "Няма да позволя нищо да попречи на дейността ми. Ракът е като учител и аз обръщам внимание на уроците, които ми дава. Важно е хората с такова заболяване да не чувстват сами, а да се обединят и да се подкрепят" 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Това не бе първата "среща" на Джейн Фонда с рака. Преди това звездата беше диагностицирана с рак на гърдата, както и с рак на кожата. Тогава лечението даде положителен резултат, така че звездата е уверена, че може да справи с всяко предизвикателство.  

Джейн Фонда цял живот пропагандираше колко са важни здравословното хранене и фитнеса. Въпреки това, Фонда притежаваше един лош навик - дългите слънчеви бани. По време на нейната младост за опасността от слънцето не се говореше колкото сега, а нямаше и толкова много слънцезащитни продукти. 

За битката на Джейн Фонда с рака и тази на още 14 знаменитости, вижте в нашата галерия:  

15 знаменитости, които се сблъскаха с битката с рака

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти