Кара Делевин: „Ако бях продължила така, щях да умра“

Кара Делевин
Снимка: Getty

Кара Делевин е лицето от корицата на Vogue за месец април, а в интервю за американското издание на списанието тя за първи път споделя за зависимостта и лечението си.

30-годишният модел и актриса признава, че е достигнала повратна точка през септември 2022 г., след като се връща от фестивала Burning Man. Тогава тя обезпокои фенове заради снимки от летище в Лос Анджелис, на които е разрошена и се движи трескаво по чорапи, докато разоваря по телефона.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

„Не бях спала. Не бях добре“, спомня си тя пред Vogue. „Съкрушително е, защото мислех, че се забавлявам, но в един момент си казах: „Не изглеждам добре.“

Моделът добавя, че „понякога се нуждаеш от връщане към реалността, така че в известен смисъл тези снимки бяха нещо, за което да съм благодарна.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

„В този момент имаше много хора, които бяха много притеснени, разбираемо“, казва тя във видео, публикувано от Vogue в сряда. „Аз обаче не бях наистина притеснена… но това е природата на болестта. Това предсталява пристрастяването.“

Звезди, които успяха да се спасят от алкохола

В крайна сметка моделят осъзнава, че трябва да започне дългосрочно лечение – рехабилитационна програма от 12 стъпки - вместо да избере „бързо решение“, като например „седмично отстъпление“, което тя няма да „изпълни напълно“. Към момента на интервюто за Vogue, проведено в края на януари, Делевин поддържа трезвеност от четири месеца.

„Този ​​процес очевидно има своите възходи и падения, но започнах да осъзнавам толкова много“, твърди тя, като отбелязва, че възстановяването от зависимост „не се случва за една нощ“.

„Всичко, което знаех, е, че ако продължавах да вървя по пътя, по който бях тръгнала, или щях да се окажа мъртва, или например да направя нещо много, много глупаво“, споделя още британският модел и актриса.

Връщайки се назад, тя си спомня, че проблемите започват след раздялата ѝ с Ашли Бенсън. Тогава Делевин прекарва сама изолацията по време на пандемията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

„Изпитах пълна екзистенциална криза. Цялото ми чувство за принадлежност и валидация – моята идентичност, всичко – беше толкова обвито в работа. И когато тя изчезна, се почувствах сякаш нямах цел. Просто не струвах нищо без работа и това беше страшно“, разказва тя.

„Вместо да отделя време наистина да науча нещо ново или да направя нещо ново, бях погълната от нещастие, търкаляне и купони. Беше наистина тъжен период.”

После идват снимките на „супер личния“ ѝ документален сериал, Planet Sex, и смъртта на нейната баба, Джейн Шефилд, през април 2022 г. „Когато чух, че е починала, имаше много неща, които трябваше да осмисля, защото не я бях виждала от Коледа миналата година. Наистина се опитвах да вложа всичко, което имах, в работа и всяка вечер се връщах от снимките, седях сама и просто плачех. Докато стана време за МЕТ Гала две седмици по-късно, бях ужасно изтощена“, спомня си Делевин.

Въпреки това тя присъства на звездния бал – на моменти без горнище. „Мислех си: Какво правя? На следващия ден трябваше да пътувам за погребението на баба ми. Беше ужасно.“

По повод 30-тия си рожден ден през август 2022 г., тя организира голямо празненство и почивка в Ибиса, макар да признава, че почти не е напускала кулата в къщата, където отсяда. Както Делевин казва, вместо да се забавлява, „просто заключвах себе си вътре.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Оприличавайки рождения си ден на „погребение за предишния ми живот, сбогом на една ера“, британският модел си спомня: „Купонясвах колкото мога, защото това беше краят.“

Колкото до фестивала Burning Man и последвалите снимки от летището, Делевин признава, че по време на фестивала е използвала вещества, които не уточнява, и е била покрита със синини. „Катерех се навсякъде и скачах от там… чувствах се неопитомена“, казва тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

За момента на промяна разкрива: „От септември просто имах нужда от подкрепа. Трябваше да потърся помощ. Моите стари приятели, с които се познавам от 13-годишна, всички дойдоха и започнахме да плачем. Погледнаха ме и казаха: „Заслужаваш шанс да изпитваш радост.“

Делевин, която сега се чувства значително по-добре, споделя, че е отпразнувала Коледа и Нова година с приятелката си, певицата Лия „Минке“ Мейсън, и определя това като любимите си празници досега.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

рожден ден
Снимка: Edna.bg

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти